Gibanje za vodo poslalo poziv varuhu človekovih pravic Svetini in ministru Koritniku zaradi neprimerne komunikacije

Slika je simbolična. VIr: Pixabay.com

V Gibanju za pitno vodo (sestavlja ga skupina nevladnih organizacij, prijavljenih v referendumsko kampanjo) opozarjajo, da naj bi Vlada Republike Slovenije ter Ministrstvo za okolje in prostor in minister Andrej Vizjak kot predlagatelja zakona o vodah neustrezno komunicirali s prebivalstvom v povezavi z Zakonom o vodah in referendumom za vodo.

Gibanje izpostavlja, da spremembam Zakona o vodah zaradi škodljivih posledic odločno nasprotujejo vsa strokovna združenja in društva, ki delujejo na področju voda. Na Urad Varuha človekovih pravic Petra Svetine in na Ministrstvo za javno upravo pod vodstvom Boštjana Koritnika, znotraj katerega deluje Sektor za transparentnost, integriteto in politični sistem, je Gibanje za vodo naslovilo zahtevo, da ukrepajo in takoj zagotovijo, da Vlada državljanom podaja resnične informacije o zakonu, zlasti o posledicah, ki jih prinaša.

V Gibanju za pitno vodo so že pred dnevi pozvali tudi Vlado RS, da naj podaja resnične informacije v zvezi z Zakonom o vodah in njegovih določbah, da ne sme kršiti zakonodaje in podati vse informacije, tako tiste, ki so na strani zakona o vodi, kot tudi tiste, ki so proti temu zakonu.

Vse pristojne državne organe tudi pozivajo, da aktivno in nemudoma naredijo vse za zakonito izvedbo referenduma, ki odloča o ključni dobrini nas vseh – o pitni vodi.

Oddaj komentar