General Štajerske varde naj bi se na meji izdajal za policista na nujni nalogi

Mejni prehod Sečovlje. Vir: Google Street View

Policisti so na mejnem prehodu v Sečovljah ustavili moškega iz Maribora, ki je nato med postopkom dejal, da je policist na nujni nalogi. Izkazalo se je, da gre za vardista in da ni res, kar je dejal. Dobil bo kazensko ovadbo.

Ugotovljeno je bilo, da gre za tako imenovanega generala iz varde Ivana Bolfeka, starega 50 let poročajo na portalu 24ur.com. V soboto popoldan, okoli 15.30, je Bolfek vstopil v Slovenijo in policistom dejal, da je policist na nujni nalogi, pri tem pa je pokazal značko mednarodnega združenja policistov. Ti so kaj hitro ugotovili, da to ni res. Dobil bo kazensko ovadbo zaradi lažnega izdajanja za uradno osebo. Primorske novice pa so nato poročale, da gre za Ivana Bolfeka iz Maribora.

V Primorskih novicah so še zapisali, da je Bolfek povedal, da je bilo dogajanje na meji drugačno. Identificiral naj bi se z osebno izkaznico in potrdilom o testiranju, policistom pa naj ne bi pokazal nobene značke. Ta naj bi bila na armaturni plošči, policist, ki je vodil postopek, pa naj bi jo hotel videti. Bolfek naj bi jo nato dvignil, policistu pa rekel kolega. Nato naj bi se moral zapeljati na stran, opravili so alkotest in ga v notranjih prostorih temeljito pregledali, prav tako tudi vozilo. Potem naj bi na policijski postaji še vzeli njegove prstne odtise, po štirih urah pa naj bi ga spustili. Bolfek je za Primorske novice še povedal, da se ni predstavljal kot policist, a da je rekel, da počne enake stvari kot policisti, da se bori proti kriminalu.

Oddaj komentar