Gasilci ob začetku akcije doniranja dohodnine zbrali več kot 2200 izjav

Slika je simbolična.

Gasilci so letos prilagodili tradicionalno zbiranje sredstev, društvom razdeljevanja koledarjev v trenutni epidemiološki situaciji ne priporočajo. Zato so konec novembra zagnali kampanjo za donacije. V prvih dneh so prejeli več kot 2200 izjav za doniranje dohodnine, so sporočili iz Gasilske zveze Slovenije in pozvali k donacijam.

Spomnili so, da podaritev dela dohodnine donatorja ne stane nič. Letno ostane več kot pet milijonov evrov nerazdeljene dohodnine, ki se vrne v državni proračun. Vsaka fizična oseba, ki je zavezanec za dohodnino, namreč lahko 0,5 odstotka dohodnine namenijo dobrodelnim organizacijam, ki jih izberejo. Vsak lahko določi do pet upravičencev.

Prek platforme e-donacije skupine Kovanček Group

Gasilci donacije zbirajo prek platforme e-donacije skupine Kovanček Group. Za donacijo ne potrebujete digitalnega potrdila, opravite jo lahko prek telefona, vzame pa le tri minute, so zapisali v zvezi.

Ker v letu 2020 zaradi epidemije ni bilo prireditev in druženj, so gasilci izgubili do 70 odstotkov sredstev, ki jih zberejo sami. “Ogromno društev je pozitivno sprejelo ponujeno možnost, s katero si lahko pomagajo v teh težkih časih. Verjamemo, da smo na pravi poti do alternativnih virov sredstev,” so zapisali.

Opravili več kot 24.700 intervencij

V letu 2020 so opravili več kot 24.788 intervencij, v katerih je sodelovalo 149.477 gasilcev. To je več kot lansko leto, so poudarili v Gasilski zvezi Slovenije.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar