Ganljivo: Mariborčanu vrnili preurejen avto, ki ga je dobil več kot 30 let nazaj, ko je ostal brez noge

FOTO: Video Komotar Minuta

Znan vloger Komotar Minuta je včeraj zvečer na družbenih kanalih objavil video, ki je ganil večino, ki so si ga ogledali.

Presenetili so namreč Robija Verbančiča, da je doživel izjemno presenečenje, sta poskrbela uradni serviser Volkswagen in Robijev prijatelj.

Kot lahko izvemo v vlogu je bil Robi Verbančič včasih policist, odgovoren za določeno tehnično policijsko opremo. Pri osamosvajanju Slovenije je sodeloval tudi v vojni, kjer je bil nesrečno poškodovan ter ostal brez noge. Po tem so njegovi kolegi policisti stopili skupaj ter mu uredili prilagojeno vozilo, rdečega Volkswagen Passata z avtomatskim menjalnikom, da je kljub nesreči lahko ostal mobilen.

Vozilo imel več kot 20 let

Mariborčan je je imel ta avto v lasti kar 27 let, a ko so se začele okvare, ki bi zahtevale velik vložen v vozilo, se je odločil, da gelde na vrednost vozila vlaganje vanj ni smiselno.

Po besedah Robijevega prijatelja, ki je skoval presenečenje, se je našel kupec za to rdečega Passata iz Beograda. Kljub temu, da je bil Robi nanj izjemno navezan, se ga je pred leti odločil prodati ter se posloviti od njega.

A prijatelj nekdanjega policista si je kupca iz Beograda izmišlil. Vozilo je Robijev prijatelj prepeljal v Ljubljano k uradnemu serviserju vozil Volkswagen, kjer so začeli z njegovo generalno obnovo. Počasna in temeljita obnova vozila je trajala več let, vse do konca preteklega leta.

Pred dnevi je to vozilo Robi zopet videl in ostal brez besed, na oči so se mu prikradle solze. Ob tem je vloger in avtomobilistični novinar Ciril Komotar, povedal: “Vi ste ta človek, pri katerem more ta avto bit!”

1 KOMENTAR

Oddaj komentar