FOTO: Zavarovalnica Sava in OFEM 2023 podpisala pogodbo o sodelovanju pri organizaciji in izvedbi dogodka

Foto: Marko Pigac

Zavarovalnica Sava in Olimpijski festival evropske mladine 2023 (OFEM) sta podpisala pogodbo o sodelovanju pri organizaciji in izvedbi OFEM Maribor 2023. Vsestranska podpora glavnega partnerja, Zavarovalnice Sava, bo prispevala k uspešni izvedbi dogodka.

V Maribor prihaja Olimpijski festival evropske mladine, ki ga organzirajo Evropski olimpijski komiteji. S 30-letno tradicijo je ta večpanožni športni dogodek izjemno pomemben za mlade športnike med 14. in 18. letom starosti, saj predstavlja eno izmed največjih tekmovanj pred nastopom na olimpijskih igrah. Da je Maribor uspel s kandidaturo za organizacijo OFEM Maribor 2023, so izjemno ponosni tudi na Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez (OKS-ZŠZ).

Foto: Marko Pigac

Pri organizaciji dogodka pa so pomembni tudi partnerji, brez katerih bi bila organizacija OFEM Maribor 2023 nemogoča. Zavarovalnica Sava je sodobna, v družbo usmerjena in trajnostno naravnana zavarovalnica, ki se povezuje z lokalnimi skupnostmi in podpira slovenske organizacije in projekte. Veliko pozornost posvečajo tako poslovnim partnerjem kot tudi mladim, katerih znanja aktivno spodbujajo in razvijajo ter jim prisluhnejo in po najboljših močeh pomagajo.

Partnerstvo z Zavarovalnico Sava je izjemno pomembno za projekt, saj prinaša bogato strokovno znanje in izkušnje na področju zavarovanj. Prav tako pa omogoča podporo in vire, ki so ključni za izvedbo uspešnega festivala. Ta podpora omogoča organizatorjem, da zagotovijo kakovostno in varno izvedbo tekmovanj, prireditve in spremljevalnih dejavnosti ter ustvarijo nepozabno izkušnjo za vse udeležence.

Jošt Dolničar, predsednik uprave Zavarovalnice Sava: »V Zavarovalnici Sava z veseljem podpiramo šport in športne dogodke, še posebej, ko gre za vzgojo mladih talentov, ki šele vstopajo v svet profesionalnega športa. Prav je, da vanj vstopijo dobro fizično in psihično pripravljeni, kar jim želimo s tovrstnimi sodelovanji tudi omogočiti. Dobro se namreč zavedamo, da na mladih svet stoji in bodo oni tisti, ki bodo za nami krojili trajnostno vzdržno prihodnost, zato jim pomagamo, da lahko gradijo na čimbolj trdnih temeljih. Vsekakor pa smo veseli tudi dejstva, da bo štajerska prestolnica poleti zaživela v olimpijskih barvah, ki bodo zagotovo dale mestu še dodaten zagon. Vsem mladim športnikom želim veliko uspehov in dobrega počutja pri nas!«

Foto: Marko Pigac

Ob tej priložnosti je Nataša Ritonija, direktorica OFEM Maribor 2023, dodala: “Ponosni smo, da je Zavarovalnica Sava, kot glavni partner del OFEM 2023, saj tako kot pri njih sta tudi pri nas varnost in zaščita tekmovalcev, trenerjev, delegatov, prostovoljcev, obiskovalcev in vseh drugih udeležencev ključnega pomena. Skupaj delimo vrednote, kot so poštenost, iskrenost, odgovornost in trajnostna naravnanost, h kateri bomo spodbujali tudi vse udeležence.”

Skupno prizadevanje med organizatorji in Zavarovalnico Sava pri projektu Olimpijski festival evropske mladine Maribor 2023 prispeva k ciljem promocije športa, spodbujanju olimpizma in mladih športnikov ter gradnji trajnostnih partnerstev med športom in gospodarstvom.

Oddaj komentar