FOTO in VIDEO: Varuhi mesta Maribor navdušili otroke

Dobrodelno združenje Koraki za korakce je v UŠC Leona Štuklja pripravilo prikaz in razstavo varuhov mesta Maribor. Predstavniki organizacij, ki skrbijo za varnost v mestu, so otrokom predstavljali svoje delo.

Največje zanimanje otrok je nedvomno pripadalo različnim vozilom, ki so bila razstavljena pred dvorano, otroci pa so radovedno prisluhnili tudi razlagi, kaj posamezni varuhi počnejo in kako. Preverite v videu.

Opremo in vozila policije, vojske, gasilcev, reševalcev, društva za reševalne pse, gorske reševalne službe, civilne zaščite, mestne redarske službe in Sveta za preventivo, vzgojo in varnost v cestnem prometu si je ogledalo okoli 600 otrok, njihovih učiteljev ter vzgojiteljev. Sredstva, ki so jih Koraki za korakce ob tej priložnosti zbrali od donatorjev in podpornikov prireditve, bodo namenili otrokom s posebnimi potrebami v ZUDV Dornava – Dnevni center Maribor in za plačilo šole v naravi ter šolske prehrane otrokom, ki to potrebujejo. Pokrovitelj prireditve je bil župan MO Maribor Andrej Fištravec.

Predsednica dobrodelnega združenja Koraki za korakce Andreja Kračun je dogodek pospremila z besedami: »Zelo smo ponosni, da smo s pomočjo institucij, ki skrbijo za varnost mesta, ustvarili dodaten način zbiranja sredstev za otroke, ki jim življenje ne nudi vedno vsega, kar bi potrebovali. Otroci so nad svojimi varuhi vedno znova navdušeni in se radi pogovarjajo o tem, kakšno je njihovo delo in kakšno opremo pri tem uporabljajo.«

Dogodek so pozdravili tudi nekateri drugi vidnejši predstavniki prisotnih institucij. Pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor Rafael Viltužnik je povedal, da se policija vedno z veseljem odzove na dogodke, kjer lahko predstavijo svojo dejavnost. »Najmlajšim približamo policijo kot institucijo, približamo jim tehnično opremo, sredstva, vozila, ki jih uporabljamo pri svojem delu. In mlade opozarjamo na vrednoto varnosti.«

Predsednik Sveta za preventivo,vzgojo in varnost v cestnem prometu Vinko Virtnik je povedal, da varnost v cestnem prometu zahteva celovito osebnost. »Takšni dogodki, ki razkazujejo raznovrstnost, omogočajo otrokom posebno videnje in spoznavanje stvari, katerih ne vidijo vsak dan.«

Uprava RS za zaščito in reševanje, izpostava Maribor, je na dogodku dala poudarek številki 112, ki je v Sloveniji v uporabi že od leta 1997.

Seveda pa Koraki za korakce iščejo nove priložnosti za pomoč otrokom. Ob koncu leta bodo pripravili še tradicionalni praznični dobrodelni koncert, sodelovali pa bodo tudi pri dobrodelnih aktivnostih drugih organizacij.

 

 

Oddaj komentar