FOTO in VIDEO: Na Osnovni šoli Tabor II trikratno slavje: 45. rojstni dan, končana prenova in predbožično praznovanje

Na mariborski Osnovni šoli Tabor I imajo tri razloge za praznovanje. Vstopili so v decembrski praznični čas, njihova šola ima 45. rojstni dan, pred kratkim pa so na šoli zaključili obsežno prenovo, za katero so se borili več let. In vsega tega so se spomnili na sinočnji prireditvi.

Učenci in učenke Osnovne šole Tabor I, ki so pripravili čarobno prireditev, ki je obiskovalce popeljala v božični čas, hkrati pa spomnila na samo šolo in njeno prenovo, imajo skupaj z zaposlenimi več razlogov za praznovanje. V soboto dopoldan pa vabijo na dobrodelni božični bazar, na katerem bodo obiskovalci našli veliko stvari. Ravnateljica OŠ Tabor I Martina Rajšp je povzela razloge za praznovanje.

Na to, da je šola potrebna v več segmentih prenove, predvsem energetske, je ravnateljica skupaj z zaposlenimi opozarjala dlje časa, med drugim so imeli celo okna, ki se jih ni dalo odpirati, treba pa je bilo obnoviti tudi toplotno črpalko. Med samo sanacijo pa so morali prilagoditi tudi izvedbo pouka.

45. rojstni dan šole, ki je takrat, ko so jo zgradili, veljala za eno najbolj modernih v takratni Jugoslaviji, so proslavili odlično. Otroci so prepevali božične in druge pesmi, igrali na instrumente, zaigrali so tudi krajši pogovor družine o božiču pa tudi zaplesali, tako moderne, sodobne plese kot tudi folklorne. Dobro so se pripravili, iz točke do točke so prehajali gladko, brez ustavljanja in izkazali velik smisel za ustvarjanje na odru.

Prireditev so pravzaprav imeli na odru večkrat, posebej za učence šole že dopoldan, v večernih urah pa za zunanjo javnost.

Med občinstvom pa so bili tudi predstavniki organizacij, podjetij in občine, ki so na tak ali drugačen način pripomogli k nenehnemu razvoju šole vse od njenih začetkov do danes, vključno s prenovo.

Na prireditev je prišel med drugimi tudi mariborski župan Saša Arsenovič, ki je učence pohvalil, da so odlično pripravili svoje nastope. Zahvali se je vsem, ki so prispevali k razvoju šole in zadnji sanaciji, tudi za vso potrpežljivost in zaupanje. Zahvalil pa se je tudi sosednji Osnovni šoli Leona Štuklja, kjer so sprejeli med samo sanacijo učence OŠ Tabor I, tako da so lahko tam imeli pouk. Pri tem pa je napovedal, da bo OŠ Leona Štuklja predvidoma naslednje leto dobila novo športno igrišče.

Oddaj komentar