FOTO in VIDEO: Festival Lent tik pred začetkom, razkrit program in prizorišča

Festival Lent se bo v letošnjem letu odvil od 23. junija do 1. julija. Na različnih prizoriščih obljubljalo zanimiv in raznolik program.

Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor, se je na današnji novinarki konferenci zahvalil vsem sponzorjem in podpornikom Festival Lent, hkrati pa razkril kakšen program obiskovalce čaka letos. Glavni oder bo na Trgu Leona Štuklja, Jurčkov in Večerov oder na Glavnem trgu, ulično gledališče na Trgu svobode.

Na glavnem odru na Trgu Leona Štuklja bodo nastopili med drugim Joker Out, Klemen Slakonja, Indexi z gosti, Vlado Kreslin, Rock Opera – Queen Symphony in Tržaški partizanski zbor Pinka Tomažiča. Tu bosta tudi koncert Piše se leto in folklorni festival Folkart, ki letos beleži 35 let in prinaša nastope skupin iz Zimbabveja, Indonezije, Kitajske, Srbije, Češke in Bolgarije.

Združeni Jurčkov in Večerov oder bo prvič na Glavnem trgu, kjer bodo nastopili med drugim Avtomobili, Ana Pupedan, Janez Bončina, Tomaž Domicelj in Čedahuči. V Vetrinjskem dvoru bo že tradicionalno stand up in otroški program, v Dvorani Union klasična glasba, v Mestnem parku dogajanje za družine in na terasi Mariboxa Oder KMŠ za nove generacije slovenskih glasbenikov. Cikel Pozor! Muzika na cesti bo tekel na Grajskem trgu.

Festival Lent je festival festivalov. Pod njegovim okriljem namreč poteka kar pet festivalov, ki s svojimi raznovrstnimi umetniškimi usmeritvami in kakovostno ponudbo uspešno dopolnjujejo barvito paleto raznovrstnosti festivalskih doživetij v Mariboru.

FOLKART, mednarodni folklorni CIOFF festival s petintridesetletno tradicijo, ki uživa sloves enega najboljših in najprivlačnejših na svetu;
JAZZLENT in JAZZ PODIJ, ki privabljata najaktualnejša in najbolj zveneča imena jazzovskih in sorodnih glasbenih smeri;
ANA DESETNICA NA LENTU, festival uličnega gledališča, ki z izbranimi artisti in uličnimi gledališči z vsega sveta oživlja ulice, trge in mestna dvorišča;
ART KAMP, festival ustvarjanja in radovednosti, ki z izvirnimi prireditvami in delavnicami privablja male in velike v zeleni objem mestnega parka;
STANDUPLENT, mednarodni festival stand up komedije, se z aktualno in dinamično vsebino postavlja na zemljevid Evrope tudi kot razvojna pobuda.

Vse informacije o Festivalu Lent lahko sicer najdete na njihovi spletni strani.

Festival Lent letos sicer ne bo imel dogajanja na samem obrežju Lenta ob Dravi. Tam je trenutno še gradbišče. In kdaj se bo po županovem mnenju Festival Lent vrnil na Lent?

Festival Lent hkrati gosti tudi predstavitvene dogodke drugih festivalov, kot sta festivala Dokudoc in StopTrik.

Oddaj komentar