FOTO: Velikonočna okrasitev kot je v Mariboru še nismo imeli

V Kamnici so danes v rondoju postavili velikonočno okrasitev. Gre za projekt, katerega so podprli krajani in društva iz Kamnice.

Postavljenih je kar šest jajc, največje meri 1,6 metra. Predsednik Krajevne skupnosti Kamnica Sebastijan Jaušovec nam je dejal: “Veselili smo se postavitve, saj so vse dosedanje krajani dobro sprejeli. Dajo poseben čar naši krajevni skupnosti in s tovrstnimi okrasitvami bomo zagotovo nadaljevali tudi v prihodnje. Idej in možnosti je ogromno, prav tako pa posluh krajanov in društev, ki se jim danes na tem mestu ponovno zahvaljujem.”

“Naj vam s to umetniško velikonočno okrasitvijo v centru Kamnice vam voščim blagoslovljene velikonočne praznike. Čeprav fizično na daleč, pa verjamem, da z mnogimi duhovno blizu, v veri v Kristusovo zmago nad grehom in smrtjo… in v pristnem človeškem prijateljstvu,” je dejal tamkajšnji župan Jože Povh.

Na pirhih so naslikane krajevne značilnosti: podoba Sv. Martina, Sv. Urbana, motiv Mariborskega otoka, motiv čebel, panja in medu ter motiv knjige.

Oddaj komentar