FOTO: Veliko intervencij gasilcev po današnjem neurju

Po državi se pojavljajo plohe in nevihte, krajevno se pojavljajo močnejši nalivi. Zvečer so zelo verjetna krajevna neurja z močnimi sunki vetra, točo in nalivi. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki, so opozorili v Agenciji RS za okolje. V ponedeljek bodo še krajevne padavine, ki bodo slabele.

V Občini Oplotnica so gasilci razžagali in iz cestišča odstranili podrto drevo. V Občini Slovenska Bistrica pa so gasilci nudili pomoč pri sanaciji strehe in pri črpanju vode iz zalite kleti.

Veter odkrival strehe

Neurje se je razbesnelo tudi nad območjem Vodic, Mengša, Kamnika, Litije in Sevnice. Na območju Mengša se je drevo podrlo na most čez Pšato proti Kosezam, smreka je padla čez cesto na Gorenjski cesti, veter je odkrival strehe, porušil se je rastlinjak. Drevo se je podrlo tudi ob cesti Koseze-Mengeš.

S Kamnika poročajo o zaliti kleti hotela Malograjski dvor, o podrtem drevesu pri glavni avtobusni postaji, pa tudi o tem, da je oglasni pano padel na parkirano vozilo ter da je prek kamniške obvoznice padlo drevo.

Na območju Litije je neurje zamašilo kanalizacijo meteorne vode, zato voda lahko začne zalivati garaže. Tudi na območju Sevnice so prijavili več dogodkov.

Močno deževje na Koroškem

Močno deževje je zgodaj popoldne zajelo občino Dravograd. Tam so bile poplavljene ceste in kleti objektov na šestih lokacijah. Ob močnem deževju je voda poplavila dvorišče v občini Radlje ob Dravi. Zjutraj pa je v naselju Podkoren v občini Kranjska Gora meteorna voda zalila stanovanje.

V državi danes velja oranžna stopnja vremenske ogroženosti, kar pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne. V soboto dopoldne je močna nevihta prizadela velik del države, neurje je prešlo severno polovico Slovenije od Posočja do Kozjanskega.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar