FOTO: V Mariboru bo kmalu končano košarkarsko igrišče Iva Daneua, to vse bo stalo na lokaciji

Košarkarsko igrišče bodo Iva Daneua bodo uredili na območju ob križišču Mladinske in Strossmayerjeve ulice, kjer se je nekoč že igralo košarko, v zadnjih letih pa je služilo kot parkirišče za avtomobile.

“V okviru prenovitvenih del je predvidena izgradnja dveh igrišč za košarko 3×3. Na južnem delu se gradi malo košarkarsko igrišče za mlajše z dvema nižjima košema. Ob zahodni, severni in vzhodni strani igrišča se gradijo mini tribune,” nam pojasnijo na Mestni občini Maribor.

Dostop na igrišče bo izveden s stopnicami iz Mladinske in Strossmayerjeve ulice. Iz Strossmayerjeve ulice bo izveden tudi dostop za invalide z rampo. Obnovljena bo razsvetljava z novimi kandelabri in lučmi. Ob Mladinski in Strossmayerjevi ulici bo izvedena še zasaditev z živo mejo.

Omenjeno košarkarsko igrišče Iva Daneua ob Ljudskem vrtu bi sicer po napovedih lani moralo biti končano do letošnje pomladi, a kot kaže so se dela zavlekla. Kdaj torej bi bilo igrišče lahko končano? “Prenovitvena dela se bodo končala predvidoma v drugi polovici meseca avgusta,” za naš medij pojasnijo na občini.

“Pogodbeni izvajalec del je podjetje Tlakovci Podlesnik, d. o. o. Pogodbena vrednost projekta znaša 332.636,44 EUR z DDV, pri čemer je s Fundacijo za šport RS sklenjena pogodba o sofinanciranju izvedbe del v vrednosti 55.157,00 EUR,” še za Lokalec.si pojasnijo na MO Maribor.

Oddaj komentar