FOTO: Ste opazili novo pridobitev v Mariboru?

Maribor je bogatejši za javno plastiko Metke Kavčič – Metkino nabodalo.

Metka Kavčič je umetnica rojena v Mariboru, ki je leta 1987 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, na oddelku za kiparstvo pri profesorju Slavku Tihcu. Specialko za konservatorstvo in restavratorstvo je leta 1990 zaključila pri profesorju Francu Kokalju na isti ustanovi in se leta 1998 strokovno izpopolnjevala na École Nationale Supérieure des Beaux-Arts v Parizu.

Že 24 let ustvarja v ateljeju ob Vojašniškem trgu, kjer je s svojim delom zmeraj bila svetla točka tega nekoč degradiranega območja. Zaradi njenega doprinosa k oživljanju tega dela mesta in kot mednarodno priznani umetnici se ji kot mesto zahvaljujemo za doprinos s postavitvijo dela Metkino nabodalo, na primernem prostoru kjer njena plastika nastopa kot povezovalka lokalnih ponudnikov hrane in kulture pred vhodom v kulturno četrt Minoriti.

FOTO: Mestna občina Maribor

Območje Naj EU projekt 2024 zdaj še lepše

“Zdaj bo ta, nagrajeni del mesta še obogaten. Nedavno je bila namreč Mestna občina Maribor izglasovana za Naj EU projekt 2024. Izglasovali ste največji sklop prenove degradiranega območja Lent z brvjo, del Dravske kolesarske poti in Vojašniški trg s pripadajočimi objekti. Operacija Revitalizacija Vojašniškega trga z objekti je predstavljala celovito prenovo Vojašniškega trga v Mariboru, pri čemer je bil poudarjen zgodovinski in kulturni pomen trga, delno rekonstrukcijo srednjeveškega zidu ter obnovo stavbe na Vojašniškem trgu 3 “Pri treh babah”, ki je bil saniran in preurejen za gostinsko in kulturno dejavnost – Lutkovni muzej LGM, obnova kulturno-zgodovinskega objekta Sodni stolp, obnovo objekta Vojašniška 14 za potrebe vinogradniškega muzeja Najstarejše trte in obnove in rekonstrukcije površine Vojašniškega trga z obnovo komunalne infrastrukture,” še zapišejo v sporočilu za javnost.

Oddaj komentar