FOTO: Štajerski Autsajderji znova navdušili na odru stand upa Festivala Lent

Tudi sinoči so štajerske legende Filip Flisar, Marcos Tavres, 6pack Čukur, Bor Greiner in John Denhof navdušile publiko in jo nasmejale do solz. Tudi letos pa so humor združili z dobrodelnostjo, kar je tudi osnovni namen standupa štajerskih legend.

Poleg prigod iz lastnega življenja, ki so jih skozi besedo in repanje na humoren način predstavili tokrat, pa so pokazali plod lanskega nastopa. Deklica Tinka se je na prireditev pripeljala s kupljenim invalidskim vozičkom, ki ji omogoča vožnjo po neravnem terenu.

Kdo so “štajerski Autsajderji”?

Marcos Tavares (Legenda), nekdanji nogometaš NK Maribor, je bil edini nogometaš poleg sodnika Juga, ki je imel svojo tribuno v Mariboru. Seveda so tudi drugi nogometaši imeli svoje tribune. Marcos je brazilsko favelo zamenjal za mariborsko parcelo in se ustalil v Šentilju. Pričakovali bi, da bo delal v Avstriji, ne pa na zelenici pod Piramido, kaj šele na festivalskem odru.

Filip Flisar (Gangster, smučar in adrenalinski zasvojenec, nas je lani presenetil s svojim naravnim talentom za komedijo, ko nas je popeljal v nakupovalni center, kjer ga je prvič v karieri zajela panika. Skupaj smo plezali po ohišju odra in se potili ob nerodnih plesnih korakih. Letos so ga zato s krajšo verigo priklenili na stole v prvi vrsti.

6pack Čukur (Rapper), rapper, keramičar in lastnik hecnega psa, nam je na letošnji predstavi Autsajderjev predstavil novo pesem, tudi tokrat z velenjskim naglasom.

Četrti mušketir komičnega večera je bil Bor Greiner (Big Pussy) z Radia City, ki je poskrbel, da predstava potekala nemoteno, na način kot zna le on.

Zadnji, a hkrati prvi med enakimi, človek, ki je to ekipo zbral, motiviral in znerviral do napadov ipike, je direktor NKBM John Denhof  (Bankster). Ameriško-štajerska mašina, mu pravijo. Brez njegove velikodušnosti – lani je namreč z odra streljal lastne bankovce – dobrodelna akcija nakupa invalidskega vozička nikakor ne bi uspela.

Tudi tokrat pa bo izkupiček od prodanih vstopnic šel v dobrodelne namene za nakup vozila SWINCAR, ki omogoča gibanje invalidnih oseb izven utrjenih površin. Za nakup vozila lahko tudi donirate. “Donacije se zbirajo na transakcijskem podračunu Rdečega križa Slovenije (OZ Maribor): Nova KBM: SI56 0451 5000 0397 432 Sklic: SI00 50783 Koda namena: CHAR Namen: čez ovire,” so zapisali organizatorji na uradni strani Festivala Lent.

 

Oddaj komentar