FOTO: S Štengijado na morje 14 otrok

Mariborski policisti so že šesto leto zapored “osvajali” stopnice Kalvarije. Gre za dobrodelni projekt Štengijada, s katerim socialno ogroženim otrokom mariborske regije (so)omogočajo letovanje.

V sklopu tradicionalne otroške varnostne olimpijade, skozi katero se osnovnošolci učijo varnosti in pravil v prometu, so policisti in člani ekip različnih služb ter organov, ki zagotavljajo varnost na severovzhodu Slovenije, v trojicah tekli na mariborsko Kalvarijo.

Štengijada 2017.

Bolj kot tekmovanje, je pomembna dobrodelna nota prireditve. Policisti pravijo, da si vzamejo teh nekaj trenutkov zase, za druženje in rekreacijo, hkrati pa otrokom omogočijo počitnice, ki jim jih starši ne bi mogli privoščiti. “Nekateri bodo morje videli celo prvič. In otroški nasmehi naj bodo nagrada vsem nam“, je zapisal Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor.

Na morje bo odšlo 14 otrok

Podobno kot leta do sedaj, so člani ekip prispevali 15 evrov startnine, zbrali denar pa bodo namenili Zvezi prijateljev mladine Maribor (ZPM). “1.385 evrov, kar pomeni, da lahko pomagamo 14 otrokom iz socialno ogroženih družin, da popolnimo njihovo letovanje in jih odpeljemo na morje,” je z zadovoljstvom povedal predsednik ZPM Saša Mikić. Slavnostno bodo bon z zneskom uradno prevzeli na finalu 12. otroške varnostne olimpijade, 1. junija v športni dvorani Lukna.

Oddaj komentar