FOTO: Prenova Lenta se je začela

FOTO: Saša Arsenovič Facebook

Pred dnevi se je začela obnova Lenta. Urejenih bo 24 000 m² med Studenško brvjo in Vodnim stolpom, za kar nam je Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko izdala sklep o sofinanciranju v višini 2,4 milijona evrov.

Mariborska občina poleg novih talnih ureditev poskrbela tudi za novo krajinsko ureditev z zasaditvijo novih dreves in drugih rastlin. Prav tako bodo poskrbeli za stojnice in prireditvene odre, urejena bo tudi nova javna razsvetljava. Predvidena so tudi otroška igrala. Projekt nameravajo zaključiti do poletja 2023.

Mariborski župan Saša Arsenovič je zapisal: “Pri Studenški brvi so ob dobri energiji gradbenih mojstrov že zabrneli mogočni stroji. Na prenovljenem nabrežju bomo uživali že prihodnje poletje!”

 “So mnogo pomembnejše stvari v našem lepem mestu, kot brv”

Pod njegovo objavo pa se je oglasila Alenka, ki je zapisala: “Našemu županu se fučka za mnenje večine – so mnogo pomembnejše stvari v našem lepem mestu, kot brv.”
Blanka pa je dodala, da ima prednost igrišče pri vrtcu. Elma na tem mestu meni: “Hudič, nikoli ne moreš vsem ugoditi. Jaz pa včeraj pripeljala prijateljico iz Avstrije na obisk,
ženska navdušena nad Mariborom in ravno nad novinami, ki jih je sedanji župan naredil.”

Erik je mnenja: “Se vidi da se vse dela na silo, samo zaradi hvaljenja o rezultatih na naslednjih volitvah. Važno je da ste si porihtali lepo pred svojimi lokali.”
Tadej pa je na prejšnji komentar dodal: “Vam pa je važno samo jamrat in šimfat.”

Oddaj komentar