FOTO: Oropali Novo KBM na Turnerjevi

Na Turnerjevi ulici v Mariboru se je danes dopoldne zgodil oborožen rop banke. Policisti so bili ob 9.48 obveščeni na interventno telefonsko številko 113 obveščeni, da so zaposleni v NKBM banki na Turnerjevi ulici v Mariboru sprožili alarm za rop.

Na kraj smo takoj napotili policiste, ki so ugotovili, da je dejansko prišlo do oboroženega ropa te banke. Po do sedaj zbranih podatkih je neznani storilec, visok okoli 175 cm, oblečen v rdečo jakno, rdečo kapo in modre kavbojke zaposlenim zagrozil s pištolo in zahteval denar. Ali je kaj odnesel ta trenutek še ni znano. Po dejanju je peš zbežal v smeri Vrbanske ceste. Ena od zaposlenih si je ob ropu poškodovala prst, ko je z njim zadela ob predal mize, drugih poškodovanih oseb ni” so zaenkrat sporočili iz Policijske uprave Maribor. Policisti trenutno izvajajo aktivnosti za izsleditev in prijetje storilca tega dejanja.

rop nkbm 6
Forenziki na delu.

Poziv očividcem

V veliko pomoč bi policiji bila obvestila očividcev tega dejanja. Zaradi tega prosimo vse, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju ali o storilcu, da nam to čimprej sporočijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. Ker je ropar oborožen, naj ga ljudje, če ga opazijo, ne skušajo prijeti in naj to prepustijo policiji“, še poudarjajo na PU Maribor.

3 KOMENTARJEV

  1. […] “Vse očividce še naprej pozivamo, da se nam javijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200, če o dejanju ali storilcu karkoli vedo. Še posebej pozivamo vse tiste, ki so roparja morda opazili pred izvršenim dejanjem,” dodajajo na PU Maribor. Morda vas zanima tudi: – FOTO: Oropali Novo KBM na Turjerjevi […]

  2. […] Po podatkih, s katerimi trenutno razpolagajo policisti, v ropu nihče ni bil poškodovan. Več bo znanega kmalu, neuradno pa gre za isto poslovalnico, ki jo je neznanec v rdeči jakni oropal letos marca. Spomnimo se kako je bilo pred sedmimi meseci: FOTO: Oropali Novo KBM na Turnerjevi […]

Oddaj komentar