FOTO: Nova miss Slovenije je postala Alida Tomanič, znane tudi dobitnice drugih nazivov

Miss Slovenije 2023 s spremljevalkama in žirijo. Foto; Anže Krže

Finale Miss Slovenije 2023 je bilo tokrat v Radljah ob Dravi. Miss Slovenije 2023 je postala Alida Tomanič. Znane pa so še dobitnice drugih nazivov.

Miss Slovenije 2023 je postala Alida Tomanič. Prva spremljevalka je Aleksandra Matan, druga spremljevalka je Tijana Bektašević. Miss Slovenskih novic 2023 je postala Pika Kenda, miss osebnosti 2023 pa Nika Šalamon. Nova je tudi miss fotogeničnosti 2023, to je Nada Hejja, miss simpatičnosti 2023 pa Ines Marjetič.

Ines Marjetič, Miss simpatičnosti 2023. Foto: Anže Krže

Letošnja finalna prireditev Miss Slovenije 2023 je bila včeraj v Športni hiši Radlje ob Dravi. Osrednja tema projekta pod tradicionalnim sloganom »Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo!« pa je bila “Podjetno, lokalno, trajnostno do ciljev!”

Nika Šalamon, Miss osebnosti 2023. Foto: Anže Krže

Nekaj let se že osredotočajo na podpiranje lokalnega

Projekt Miss Slovenije pod sloganom projekta “Podpirajmo slovensko, podprimo Slovenijo” podpira lokalno. Vsako leto s finalno prireditvijo izpostavljajo slovenske kraje, ki v sebi nosijo velik potencial. Radlje ob Dravi z bogato lesarsko tradicijo, hmeljarstvom in zelenimi destinacijami, je bilo letošnje prizorišče finalne prireditve Miss Slovenije 2023.

Pika Kenda, Miss Slovenskih novic 2023. Foto: Anže Krže
Nada Hejja, Miss fotogeničnosti. Foto: Anže Krže

Krona Miss Slovenije 2023

Projekt Miss Slovenije sodeluje pri gradnji bolj vključujoče družbe za vse. V sodelovanju z VDC Zasavje javno podira stereotipe o nezmožnosti neodvisnega življenja odraslih oseb z intelektualno oviro in stereotipe o nezmožnosti njihovega vključujočega dela, športnega, kulturnega in družabnega udejstvovanja v vsakdanjem življenju. Leto 2023 je res še posebej VIP za VDC Zasavje in projekt Miss Slovenije, v obeh pomenih te besede – zelo pomembno in hkrati zelo vključujoče, inovativno, povezano. Krona za novo Miss Slovenije 2023 je namreč izdelana v delavnici lastnega programa VDC Zasavje, v sodelovanju z uporabniki, kjer lesni program vodi kvalificirani gozdar Jure Gačnik. Za okrasitev krone sta poskrbela belokranjska umetnica lesnih izdelkov Andreja Lukanič Janežič in podjetje R2ART, ki so strokovnjaki na področju zlatenja. Krona je naravna, unikatna, ročno izdelana umetnina iz 11 različnih vrst slovenskega lesa in simbolizira Koroško.

Na prireditvi so nastopili Mate Bro, DavidOFF, Aleksander Gačnik Verk, DaDžem, Dunja Vrhovnik in Roma Child

Mate Bro je tisti glasbeni kameleon, ki vedno znova preseneča s svojimi glasbenimi sposobnostmi, vsestranskostjo in odličnim vokalom. DavidOFF je 34-letni koroški kitarist David Breznik , ki je za vse ljubitelje kitarske glasbe ustvaril odličen album instrumentalne rockovske glasbe. Pevec in pianist Aleksej Gačnik Verk je izredno talentiran 8-letnik, ki si želi postati profesionalni rock glasbenik. S prvim singlom »Črn dan, bela noč«, pri nastanku katerega je v celotnem procesu aktivno sodeloval, se zavzeto podaja svojim sanjam naproti. DaDžem je koroška rock glasbena zasedba iz Vuzenice in okolice. Dunja Vrhovnik je kitariska, pevka, kantavtorica in glasbena producentka. Kitaro je študirala na Univerzi za glasbo na Dunaju in jo igra že 28 let. Roma Child je glasbena zasedba ki jo sestavljata dva izjemna glasbena talenta – Roman Ratej in Martin Štibernik.

Oddaj komentar