FOTO: Nadškof in župan Maribora obiskala prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem

FOTO: NADŠKOFIJSKA KARITAS MARIBOR

Na Veliki petek sta nadškof Alojzij Cvikl in župan Maribora Saša Arsenovič obiskala prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem.

Karitas poleg drugih programov pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem pomaga tistim, ki si sami ne morejo zagotoviti vsaj enega toplega obroka. Vsak dan sodelavci in prostovoljci Karitas v Ljudski kuhinji Betlehem razdelijo več kot 60 kosil.

Nadškof Alojzij je pred delitvijo kosila zbrane pozdravil in voščil doživete ter blagoslovljene praznike z naslednjimi besedami: “Sprejmimo Jezusa za sopotnika in naše življenje dobi nov smisel! Danes v nas odmevajo Jezusove zadnje besede: «izpolnjeno je!« V trenutku največje teme, Bog izgovarja besede upanja in novega začetka. Križ ni konec. Po križu smo bili odrešeni. Velikonočno jutro pomeni zmago življenja nad smrtjo. Ta zmaga je podarjena vsakemu izmed nas, ki je pripravljen sprejeti ta dar. Vstali Gospod je na poti tudi k nam, da ne bi bili več sami. Če ga sprejmemo za sopotnika, naše življenje dobi nov smisel. Naj nas to novo življenje rojeno na križu prepoji, da bomo vedno bolj ljudje upanja in veselja. Potem ne bodo lepi samo letošnji velikonočni prazniki ampak vsak naš dan!”

Oddaj komentar