FOTO: Na Mali tržnici ob torkih napovedujejo izmenjevalnico in razne druge prireditve v okviru kampanje #kupujemodgovorno

Mala tržnica. Vir: Facebook Mala tržnica

Na Mali tržnici, v Dominkuševi ulici 5, v Mariboru vsak torek pripravljajo torkovo tržnico Kupujem odgovorno.Med 15. in 18. uro je tam tržnica #kupujemodgovorno, na kateri poleg izdelkov pripravljajo tudi predavanja in delavnice na določeno temo.

V soorganizaciji Mariborskih tržnic in Mestnih nepremičnin, društva Pupillam, so.p., trgovine Zelena Japka, Zadruge socialne ekonomije Slovenije in podjetja Etika d.o.o.  tako to jesen pripravljajo zanimiva torkova dogajanja. Sama kampanja Kupujem odgovorno tako dobiva vedno večjo razsežnost, sodelujejo ponudniki, ki delujejo po etičnih standardih kampanje, ki so pomembni sodobnemu kupcu.

Opis kampanje in standardov sta zapisana na spletni strani www.kupujemodgovorno.si, ki je nastala ob podpori Regionalnega stičišča NVO Podravje, kjer nastaja info točka trajnostnih izdelkov in storitev za širšo javnost. Najem prodajnega prostora na torkovih tržnicah na lokaciji Mala tržnica pa brezplačno omogoča MOM, Mestne nepremičnine, Mariborske tržnice.

Torkova izmenjevalnica

V torek, 11. 10. 2022, je na tržnici izpostavljena Torkova izmenjevalnica. Vse od 11. 10. do 22. 11. bo tam namreč potekala izmenjevalnica oblačil, obutve, knjig, igrač, posode in drugih uporabnih predmetov v Kotičku ponovne uporabe pri trgovini Zelena Japka. Tam lahko vsak dan od 8. do 18. ure oddate predmete, ki so čisti in delujoči in jih več ne potrebujete. Izmenjava predmetov je možna v prisotnosti prostovoljca, ki skrbi za kotiček in vsak torek od 15. do 17. ure na izmenjevalnici. Ob prihodu predmete oddate prostovoljcem Društva Pupillam, so.p., da jih pogledajo in sortirajo. Pridete pa lahko tudi izbrati kak predmet zase. Oblačila, ki bodo ostala, prevzame Zadruga Dobrote Dravograd.

Čaji in zelišča za samozdravljenje

V torek, 18. 10. 2022, bo na tržnici rdeča nit Čaji in zelišča za samozdravljenje. Že stoletja nabiramo zelišča za samozdravljenje. Katera so najboljša za jesenske in zimske dni, bodo povedali zeliščarji na dogodku, kjer bo tudi pokušina čajev.

Kupujem odgovorno v nakupovalnem centru

pa bo tudi v Europarku, in sicer 22. 11. 2022. Tisti dan bo v Europarku Maribor celodnevna prireditev Kupujem odgovorno. Na stojnici, odru in spletni strani se bodo lahko predstavili ponudniki zdravih izdelkov, ki upoštevajo principe kampanje #Kupujemodgovorno (www.kupujemodgovorno.si). Prireditev bo imela glasbeno ozaveščevalni program, kjer se bod med 17. in 18.30. uro predstavili člani kampanje Kupujem odgovorno z zdravimi lokalnimi izdelki.

Oddaj komentar