FOTO: Mestna občina Maribor namenila zimski službi 1,6 milijona evrov, v Nigradu pripravljeni na zimo

Ob začetku zimske sezone so na Nigradu predstavili načrtovano izvedbo zimske službe, ki jo bodo tudi v tej sezoni izvajali s podizvajalci.

Mestna občina Maribor je za tokratno zimsko službo rezervirala 1.6 milijona evrov, je povedala vodja mestnega urada za komunalo, promet in prostor Suzana Fras. Zimska sezona sicer traja od 15. novembra do 15. marca.

V Nigradu pravijo, da so na zimo pripravljeni. Matjaž Kerbler, vodja službe za javne prometne površine in zimsko službo pri Nigradu, je  povedal, da imajo za začetek zimske službe na zalogi približno 790 ton soli in 430 kubičnih metrov posipnega peska ter 120 kubičnih metrov mešanega agregata.

Za občane bo posipni material dostopen na sedežih krajevnih skupnosti in mestnih četrti, gre za količino do 20 kg, ki jo dobijo v času uradnih ur in ob predložitvi dokumentov. A ker je v razsutem stanju, naj meščani pridejo ponj s posodami oziroma vrečami.  Izpostavil je, da imajo na voljo 80 plužnih enot in 150 sodelavcev.

Nina Majcenovič Mikl, vodja medobčinske inšpekcije, je poudarila, da bodo ponovno nadzorovali tudi, ali ohčani odstranjujejo ledene sveče s streh in žlebov, na straneh, ki gledajo na javne površine. Poudarila je, da so upravniki oziroma lastniki ali uporabniki stavb tisti, ki morajo poskrbeti za odstranitev ledenih sveč, da bi tako zagotavljali varnost in uporabo javnih prometnih površin.

Opozorila je, da ne smejo snega odmetavati s svojih zemljišč na pločnike in ceste. Prav tako morajo lastniki vozil te umakniti pravočasno s površin, kjer se pluži. Če pravil ne bodo upoštevali, so lahko kaznovani z denarno kaznijo.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Oddaj komentar