FOTO: Kristjan Čeh prejel Znak Leona Štuklja Univerze v Mariboru

VIR: Univerza v Mariboru

Univerza v Mariboru je danes pripravila sprejem za Kristjana Čeha. Rektor prof. dr. Zdravko Kačič je Kristjanu Čehu podelil priznanje Znak Leona Štuklja, katerega bi sicer prejel na slovesnosti ob dnevu univerze v mesecu septembru, ki se je ni mogel udeležiti.

Kristjan Čeh, študent na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, je priznanje prejel za izjemne športne dosežke v svetovnem merilu na področju atletske metalne discipline met diska. Za njim je izjemna sezona, najboljša v njegovi karieri. Postal je svetovni prvak, evropski podprvak, zmagal je v diamantni ligi in se po najdaljših metih (71,27 metra) uvrstil na deseto mesto v zgodovini.

Ve, kaj si želi po koncu kariere

Vendar Kristjan Čeh ni le izjemni atlet, je tudi študent, vpisan v študijski program Agronomija. Čeprav trenutno svoj čas intenzivno posveča predvsem profesionalnemu športu, zase pravi, da se po koncu športne kariere želi posvetiti kmetijstvu, kot pomembnemu in sestavnemu delu svojega življenja.

VIR: Univerza v Mariboru

Rektor prof. dr. Zdravko Kačič je ob podelitvi priznanja Kristjanu Čehu dejal: ”V svojem imenu in imenu akademske skupnosti Univerze v Mariboru vam z velikim veseljem podeljujem Znak Leona Štuklja za dosežene izjemne športne dosežke. Vem, da ste zanje morali trdo delati, prenašati nepredstavljive telesne napore in vložiti veliko energije. Pa vendar se je trud poplačal. Močno smo za vas navijali in se z vami veselili. Rad bi se vam tudi zahvalil za dober zgled mladim in za sporočilo študentom, kaj je mogoče doseči z močno voljo in disciplino, tudi za ceno odrekanja. Na nadaljnji življenjski poti Vam želimo še naprej vztrajnosti tako za doseganje športnih uspehov kot tudi drugih pomembnih življenjskih ciljev.”

Kakšen je namen podeljevanja? 

Znak Leona Štuklja, poimenovan po olimpijcu Leonu Štuklju, se podeljuje študentom Univerze v Mariboru za vidnejše športne dosežke v širšem mednarodnem področju, med katere se štejejo olimpijska medalja na poletnih ali zimskih igrah; medalja na svetovnem ali evropskem prvenstvu. Namen podeljevanja nagrad študentom je spodbujanje čim višje kakovosti študija, ustvarjalnega vključevanja študentov v raziskovalno in umetniško delo ter udejstvovanje študentov na področjih, s katerimi se promovira ime Univerze v Mariboru.

Oddaj komentar