FOTO: Kangler na dvodnevnem obisku v Severni Makedoniji

Državni sekretar Franc Kangler je 12. in 13. aprila 2021 na dvodnevnem obisku v Severni Makedoniji, kjer se je srečal z ministrom za notranje zadeve Oliverjem Spasovskim.

Pogovor državnega sekretarja Franca Kanglerja z ministrom za notranje zadeve Severne Makedonije Oliverjem Spasovskim in državno sekretarko Magdaleno Nestorovsko.

Govorila sta o medsebojnem sodelovanju med državama

Državni sekretar ga je povabil na neformalno srečanje Proces Brdo, ki bo letos 9. in 10. junija v Portorožu, in minister Spasovski je povabilo z veseljem sprejel.

V nadaljevanju se je državni sekretar srečal s slovenskim veleposlanikom v Severni Makedoniji Milanom Predanom. Govorila sta o aktivnostih Slovenije v času predsedovanja in diplomacije na območju, kjer je največ migracijskih tokov.

vir: MNZ

Delegacija se je odpravila na mednarodni mejni prehod Bogorodica na meji med Severno Makedonijo in Grčijo, kjer so se srečali s šestimi slovenskimi policisti. Sledil je še pogovor z državno sekretarko Magdaleno Nestorovsko in direktorjem makedonske policije Sašom Tasevskim. Vsi so izpostavili dobro sodelovanje med obema policijama in izrazili željo po vzpostavitvi točk sistema za izmenjavo podatkov med policijami. Obe strani si tudi prizadevata za podpis sporazuma o sodelovanju na področju boja proti trgovini z ljudmi.

Oddaj komentar