FOTO in VIDEO: Vodni spektakel prvič v Mariboru

foto: S. Eggelton

Prvič v Sloveniji in prvič v Mariboru bo Drava prizorišče 40-minutnega vodnega spektakla. 25. obletnico Festivala Lent bodo “praznovali” s šovom na Dravi – Aqua Forte, v izvedbi francoske skupine Ilotopie.
Festival letos praznuje 25. obletnico. Ob jubileju sicer še ne bo nazaj znanega (glavnega) plavajočega na Dravi, bodo pa – obiskovali in organizatorji – dočakali predstavo na Dravi. “Sanjali smo o tej prireditvi, o tem spektaklu, že vrsto let. Zelo smo veseli, da ko smo že skoraj obupali, nam je pristopila nasproti pa ne samo nam, seveda Zavarovalnica Sava, ki je dokazala, da Dravo še vedno podpira in da na reki Dravi bomo nekaj izvedli nekaj, kar bo popolnoma zastoj za naše obiskovalce in kar se jim bo zanesljivo globoko vtisnilo v spomin” je povedal Vladimir Rukavina, dir. Narodnega doma.

V soboto, 24. junija, ob 23h bo ob nabrežju Drave ter s Titovega in Starega mostu na ogled Aqua Forte. Spektakel bo posebej prirejen za Dravo, saj izpostavlja pomen reke in življenja v Mariboru, tudi povezavo s prebivalci. Francozi bodo to uprizorili s posebnimi svetlobnimi in pirotehničnimi učinki, glasbo in akrobacijami. Praktično tik pred zdajci je tako organizatorjem uspelo zagotovili dodaten program. Rukavina je povedal, da tega dogodka verjetno nikoli ne bi mogli pripeljat, a “na koncu je besedo dala besedo. Pogovarjala sva se z gospodom Kastelicem in je rekel da mogoče pa, da če mi stopimo zraven.”

Darilo za Mariborčane

Mislim, da si Mariborčani to zaslužijo, predvsem pa pričakujejo”, je po slavnostnem podpisu sodelovanja s Festivalom Lent dejal David Kastelic, predsednik uprave Zavarovalnice Sava. Obljubil je, da bodo vedno podpirali Festival in “mesto, kljub temu, da zgleda, da je Zavarovalnica Sava ob Dravi, ampak to je ključ vsega. Mi si želimo bit tukaj, mi želimo podpirat to okolje.

Finančna struktura še ni zaključena

Četudi je do pričetka Festivala Lent 2017 le še slab mesec dni časa, finančna struktura še ni zaključena. Trenutno še zbirajo sponzorske ponudbe, predvsem pa računajo na prodajo vstopnic in Lent (slednje v predprodaji stanejo 20 evrov). Več v video izjavi:

Oddaj komentar