FOTO: Državno prvenstvo v boksu za posameznike v UŠC Leona Štuklja

V Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja danes poteka državno prvenstvo v boksu za posameznike. Tekmujejo otroci od desetega leta starosti pa vse do odraslih do 40. leta starosti v petih starostnih kategorijah.

Po izločilnih bojih v preteklih dveh dneh so bila danes na vrsti finalna tekmovanja v vseh disciplinah. Damjan Habjanac, predsednik Boksarske zveze Slovenije, je na tekmovanju poudaril, da se za prihodnost boksa v Sloveniji ni za bati, saj prihaja vse močnejši podmladek. Res pa je, da bi se lahko sam boks cenil na področju športa precej boljše, kot se. Odlični ambasadorji boksa pa so tisti posamezniki, ki ji uspeva prebiti se v ospredje in tudi na državnem, evropskem in svetovnem nivoju dosegati zavidljive rezultate.

Med takimi je zagotovo Dejan Zavec, ki je svoje uspehe na svetovnem nivoju nizal več let zapored, zdaj pa je podpredsednik Boksarske zveze Slovenije. Poudaril je, da pri boksu tekmovalci ne smejo biti neučakani, saj traja proces razvoja odličnega boksarja več let, tudi sedem do osem let.

Nekaj utrinkov bojev si lahko ogledate v galeriji:

Oddaj komentar