FOTO: Danes lahko v Europarku srečate gasilce in njihovega Florija, skupaj predstavljajo manjše gasilske vaje

Kar nekaj prostovoljnih gasilskih društev pod okriljem Gasilske zveze Maribor predstavlja danes krajše gasilske vaje, družbo pa jim dela tudi njihova maskota Flori. Za nameček pa lahko ujamete še Gasilsko brigado Maribor ali pa si ogledate njihova vozila.

Če se danes mudite v mariborskem Europarku, lahko v pritličju najdete tudi manjši gasilski poligon, na katerem gasilci prikazujejo različne vaje, ki so dejansko prikaz stanja na terenu oziroma na tekmovanjih. Tradicionalno namreč pokažejo, kaj znajo in zmorejo na takih vajah.

Razstavljeno pa imajo tudi veliko gasilske opreme. Čez ves dan pa tudi povedo, kaj od te opreme uporabijo pri raznih intervencijah, med drugih lahko obiskovalci, predvsem mlajši izvedo tudi več o tem, zakaj so gasilska oblačila takšna, kot so, zakaj se nosi podkape, čelade, kako se hitro obuje in zaveže škornje. Najmlajši otroci lahko tam tudi barvajo, malce večji in pogumni pa lahko poskusijo tudi čelado ali gasilsko obleko.

Ne nazadnje je z njimi tudi priljubljena maskota Flori, saj je z njimi ob poligonu ali pa se sprehaja po Europarku in usmerja obiskovalce do gasilskega poligona.

Gasilci bodo v Europarku do večera in vabijo, da jih obiščete.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Oddaj komentar