Festival Lent odpira vrata in začenja posebno zgodbo leta 2020

Festival Lent odpira vrata in ta teden začenja zgodbo leta 2020, ki je nedvomno zaznamovana s svetovno epidemijo in preventivnimi ukrepi. Zaradi tega so festival prestavili na konec avgusta ter ga programsko, vsebinsko in prostorsko okrnili. Zdaj se torej začenja zgodba Festivala Lent. Kaj ponuja in kako si bodo lahko obiskovalci ogledali, pa smo izvedeli danes na predstavitvi Festivala. Med drugim tudi to, da ne bo ognjemeta ter da bo Folkart z manj skupinami trajal samo dva dneva. A organizatorji in producenti so optimistično naravnani.

V Narodnem domu Maribor so se na izvedbo Festivala. ki bo od 20. do 29. avgusta 2020, pripravili odgovorno in z optimizmom, da bodo lahko kljub vsem omejitvam pripravili dober festival.

Program se bo z raznolikimi vsebinami odvil na več prizoriščih. Poudariti je treba, da bodo obiskovalci morali priti nanje z zaščitnimi, obraznimi maskami, drugače jih na prizorišče ne bodo spustili. Dogodkov bo na festivalu po besedah vodje stikov z javnostmi Narodnega doma Maribor Borisa Črniča preko dvesto na več kot 30 prizoriščih. Letos ne bo Lente, vstopnice za posamezne prireditve so že v prodaji, več prireditev pa je brezplačnih, a z omejenim številom obiskovalcev.

Ognjemeta letos ne bo, prav tako ne Sladolenta, saj morajo organizatorji skrbeti za varnost obiskovalcev. Folkart pa trajal dva dneva in s precej manjšim številom nastopajočih skupin.

Med nastopajočimi na Festivalu Lent pa bo ponovno tudi igralec in stand-up komik Tadej Toš.

Oddaj komentar