Energetika Maribor vabi na dan odprtih vrat

Energetika Maribor vabi na Dan odprtih vrat. KDAJ: sobota, 30. september med 10. in 13. uro. KJE: lokacija Energetike Maribor, Jadranska cesta 28, Maribor.

Izkoristite priložnost in prijetno druženje

Energetika Maribor iz Skupine JHMB ponuja svojim uporabnikom in širši javnosti priložnost ogleda delovnih prostorov podjetja, proizvodnje toplote, seznanitve s projekti podjetja in poklici, potrebnimi za izvajanje vseh nalog ter še mnogo več. Na dogodku bo poskrbljeno, da bo druženje na lokaciji podjetja prijetno in nepozabno.

Pozitivni učinki energetske učinkovitosti

Na dogodku bo organizirano tudi predavanje o energetski učinkovitosti, ki je ključnega pomena za zmanjšanje naših ekoloških odtisov, izboljšanje kakovosti življenja in ustvarjanja trajne prihodnosti. Energetska učinkovitost ima pomembne pozitivne učinke na okolje, gospodarstvo in posameznike. Zato je spodbujanje in izvajanje ukrepov na področju energetske učinkovitosti ključna naloga tako na individualni ravni kot na ravni podjetij in družbe kot celote. Strokovnjaki bodo na predavanju spregovorili o posameznih vidikih in prednostih energetske učinkovitosti (manjša poraba energije, zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, prihranki za gospodinjstva in podjetja ipd).

Zaščitimo čebele za naš boljši jutri

Dogodek bodo popestrili čebelarji in predstavili pomen čebelarstva za ekološko ravnotežje, prehransko varnost, gospodarstvo in naše zavedanje o okoljskih izzivih. Zaščita čebel in ohranjanje habitatov je namreč ključnega pomena za ohranjanje našega planeta in našega življenja. Tega se zavedamo tudi v Energetiki Maribor za kar smo na območju podjetja v sodelovanju z gospodom Vladom Vogrincem iz Čebelarske zveze Slovenije postavili tri panje in tako izkoristili neposredno okolico številnih medonosnih rastlin. Število panjev želimo v prihodnje še povečati. Ponosni smo tudi na aktivne čebelarje v svoji delovni sredini.

Gašenje je ključno za varnost in varstvo okolja

Na našem dogodku se boste lahko seznanili s prikazom gašenja, ki ga bodo izvedli gasilci Gasilske brigade Maribor in se preizkusili v gašenju tudi sami. Moramo se zavedati, da je gašenje osnovna veščina, ki lahko rešuje življenja in premoženje v primeru požarov. Pravilno gašenje požara je bistveno, saj lahko nepravilni postopki poslabšajo situacijo in povečajo tveganje za poškodbe.

Ste zagovornik varovanja okolja? E-račun je odlična rešitev

Na Dnevu odprtih vrat bodo lahko uporabniki storitev Energetike Maribor postali del velike spremembe in se odločili za prehod na prejemanje e-računov. Elektronski računi so prijaznejši do okolja, saj z njimi zmanjšujemo porabo papirja, udobni za uporabnike in učinkoviti za podjetja; prinašajo še druge prednosti, kot je pregleden arhiv nad plačili in enostavnejše plačevanje. Vsak posameznik, ki bo na dogodku sprejel odločitev za prehod na prejemanje e-računov bo tudi nagrajena s praktičnim darilom.

“Pričakujemo vas in si želimo, da bo dogodek pripomogel h krepitvi medsebojne povezanosti in sodelovanja. Prosimo vas, da nam svojo prisotnost in prisotnost morebitnih spremljevalalcev, sporočite najkasneje do 26. septembra na e-naslov dan@energetika-mb.si ali na FB profilu podjetja Energetika Maribor I JHMB. Tako bomo lahko pravočasno poskrbeli za ustrezno organizacijo dogodka,” še sporočajo iz Energetike Maribor.

Oddaj komentar