Društvo zeliščarjev Maribor v Europark vabi na razstavo zelišč

FOTO: Shutterstock

Zelišča so nepogrešljiv del vsake kuhinje. S svojimi aromami, okusi in zdravilnimi lastnostmi so navdihnila že marsikaterega kuharskega mojstra. Toda zelišča niso le začimba, ki jo lahko uporabimo pri kuharskih mojstrovinah, temveč so se skozi stoletja pokazala tudi kot vir zdravja. Razstava zelišč, ki jo 16. in 17. junija na osrednjem prireditvenem prostoru v Europarku pripravlja Društvo zeliščarjev Maribor, je odlična priložnost, da spoznate bogat svet rastlin in se naučite njihove uporabnosti.

Sveže rastline, suha zelišča in začimbnice

Društvo zeliščarjev, ki že 23 let deluje v Mariboru, se posveča raziskovanju, izobraževanju in širjenju znanja o zeliščih ter njihovi uporabi v vsakdanjem življenju. Namen razstave je informirati ljudi o pravilnem učinkovanju rastlin ter poudariti njihovo vlogo pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja. Člani društva zeliščarjev bodo predstavili široko paleto svežih rastlin, suhih zelišč ter različnih začimbnic. Na voljo bodo tudi za pogovore, nasvete in odgovore na vprašanja obiskovalcev. Ne glede na to, ali ste ljubitelj kulinarike, zdravja ali zgolj radovedne narave, vas razstava zelišč Društva zeliščarjev Maribor zagotovo ne bo razočarala.

Otroška predstava Bonton za male lumpe

Medtem ko bodo odrasli spoznavali svet zelišč, se lahko v soboto, 17. junija, ob 11. uri najmlajši udeležijo predstave Bonton za male lumpe, ki bo v nadstropju v bližini gostinskega lokala Ginger. Tam bodo spoznali ostarelo varuško Lucijo, ki bo s seboj prinesla album s fotografijami otrok, ki jih je pazila. Povedala bo, da so ti otroci mnogokrat počeli vragolije, ki jih ne bi smeli. Predstava je primerna za vse tiste, ki radi skačejo v besedo, vrtajo po nosu, stikajo po tujih torbah, vlečejo na ušesa, pacajo med kosilom ali radi klepetajo v gledališču. V Bontonu je zbranih nekaj vsakodnevnih pripetljajev malih in tudi velikih lumpov.

FOTO: Gledališče Bičikleta

Oddaj komentar