Dravske elektrarne naslednji teden nadaljujejo sanacijo Ptujskega jezera

Dravske elektrarne Maribor (DEM) bodo tako kot zadnji dve jeseni tudi letos nadaljevale sanacijo naklonskih površin asfaltne obloge na območju Ptujskega jezera, ki predstavlja akumulacijski bazen za hidroelektrarno Formin. Kot so sporočili iz podjetja, bodo dela potekala od petka do predvidoma 18. septembra.

V DEM so pojasnili, da s tem nadaljujejo z obnovo nekaterih poškodovanih delov obloge, kar je posledica več kot 40-letnega izrazitega delovanja vetrov, ki pospešujejo poškodbe. Letos bodo obnavljali obloge na desni “Šturmovski” strani jezera v dolžini približno 120 metrov.

Praznjenje bo potekalo do deset centimetrov na uro

Izvedba omenjenega postopka zahteva znižanje vodostaja jezera v času izvedbe del za približno dva metra, s čimer bodo začeli v petek. Praznjenje bo potekalo do deset centimetrov na uro, tako da bo skupaj trajalo približno 20 ur.

Ponovno polnjenje sledi sredi meseca

S sanacijskimi deli bodo začeli v nedeljo in jih predvidoma zaključili 17. septembra, takoj zatem pa bodo začeli s ponovnim polnjenjem jezera do običajne višine. Znižan vodostaj bodo izkoristil tudi za pregled dovodnega kanala hidroelektrarne za potrebe njene prenove. Kot so še dodali, začetek prenove Formina sicer načrtujejo po zaključku prenove pretočnih polj jezu Markovci.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar