Dijaki v bojkot pouka na daljavo

FOTO: Pixabay.com

Na ministrstvu za izobraževanje so dijakom, zbranim v iniciativi Zahtevamo šolo, za včeraj načrtovano srečanje prestavili na 9. februar, zato se ga ne bodo udeležili. So pa ministrstvu poslali svoje zahteve, če ne bodo izpolnjene, bodo 9. februarja bojkotirali pouk na daljavo, so poročali mediji.

Dijaki bi se morali namreč preko Zooma srečati z državnim sekretarjem na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damirjem Orehovcem. Na srečanju bi govorili o zahtevah, ki so jih dijaki nedavno predali ministrici Simoni Kustec.

Kot so jim odgovorili, sestanka ni bilo mogoče izvesti zaradi nujne seje v parlamentu, je za Kanal A povedal Laris Podkrajšek iz iniciative Zahtevamo šolo.

Pokroviteljski odnos do mladih

V iniciativi to razumejo kot pokroviteljski odnos do mladih, prestavitev sestanka na dan napovedanega bojkota pouka pa kot namerno provokacijo. Zato so ministrstvu sporočili, da se sestanka ne bodo udeležili, 9. februarja pa bodo bojkotirali pouk, če njihove zahteve ne bodo izpolnjene.

Zahtevajo šolanje po modelu C 

V iniciativi tudi menijo, da je neprimerno, da ministrica na pogovore z iniciativami ne pride, saj je njeno delo, da dijake podpira in z njimi razvija dialog. Med drugim v iniciativi zahtevajo šolanje po modelu C ne glede na epidemiološko sliko in prilagoditev mature, želijo pa si tudi boljše komunikacije.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar