Danes se začne prvi dan Živih dvorišč

Vir: Facebook Živa dvorišča

V Mariboru se danes ob 12. uri začenja program Živih dvorišč, ki si v organizaciji Društva Hiša! že vrsto let prizadevajo za kulturno oživljanje mesta. Dogajanje bo letos strnjeno v en podaljšan konec tedna, kot preddogodek Festivala Lent, ki se začne prihodnji teden.

Današnje druženje posvečajo Likovna šola ArtDidakta, ki jo vodi Jasmina Granduč, deluje v Mariboru že okroglih deset let. Med barvami in platni, med slikarskimi stojali in čopiči se na Razlagovi ulici 21 najde prostor za vsakogar, za stare in mlade, dekleta in fante, ženske in moške, za bodoče študente likovnih akademij ali pa “zgolj” tiste, ki so v zrelih letih našli staro, dolgo skrito in pozabljeno ljubezen do umetnosti in si spet upajo prijeti v roke čopič in na platnu pustiti del sebe. Izražanje s pomočjo slike in risbe, tisti najbolj prvinski način, je v človeku, kljub naglici ponorelega sveta, na srečo vendarle ostal vse do danes.

Na razstavi Vivid Art Didakta bo na ogled le majhen drobec tega, kar so v preteklih desetih letih ustvarili v Likovni šoli ArtDidakta in prepričani smo, da bodo nekatere izmed vas zasrbeli prsti, da bi prijeli v roke čopič. Več informacij najdete na njihovi Facebook strani.

Oddaj komentar