Čelno trčenje med Mariborom in Ptujem, več oseb poškodovanih

Slika je simbolična

Včeraj ob 18.05 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na regionalni cesti med Mariborom in Ptujem v kraju Starše. Policisti Postaje prometne policije Maribor so opravili ogled ter ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 41-letni voznik osebnega avtomobila, ki je peljal iz smeri Maribora v smeri Ptuja.

Povzročitelj v kraju Starše ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje, temveč je zapeljal v levo, čez ločilno neprekinjeno črto na smerno vozišče namenjeno prometu vozil iz nasprotne smeri, od koder je v tem trenutku, pravilno pripeljala 30 letna voznica osebnega avtomobila.

V sled tega je voznik osebnega avtomobila čelno trčil v prednji del osebnega avtomobila voznice.

Pri trčenju je voznica utrpela hude telesne poškodbe, njen 25 letni sopotnik, povzročitelj ter njegov 20 letni in 13 letni sopotnik so utrpeli lahke telesne poškodbe.

Zaradi obravnave i odstranjevanja posledic prometne nesreče je med 18.20 in 19.55 bila cesta v celoti zaprta, promet pa je bil preusmerjen po bližnji lokalni cesti. Med 19.55 in 20.50, ko je bila cesta v celoti odprta, pa je promet potekal izmenično po enem prometnem pasu.

Zoper povzročitelja bodo policisti spisali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Oddaj komentar