Brezplačni avtobusni prevozi in parkiranje v času tekme NK Maribora

V času nogometne tekme med NK Maribor in Fenerbahce SK, ki bo v Ljudskem vrtu potekala v četrtek, 17. avgusta, bo prometni režim v mestu prilagojen, obiskovalcem pa bodo na voljo različni načini prihoda do prizorišča.

Mestna občina Maribor (MOM) bo v sodelovanju s podjetjem Mestne nepremičnine zagotovila dodatna brezplačna parkirna mesta za obiskovalce, javno podjetje Marprom bo z organizacijo avtobusnih linij v sklopu delovnega časa poskrbelo za organiziran dostop do prizorišča, La Pizzeria pa bo s kritjem stroškov omogočila dodatne prevoze izven rednega voznega reda avtobusnih linij. “Na tak način si prizadevamo vsem obiskovalcem omogočiti varen in pravočasen prihod na stadion, obenem pa se izogniti prometnemu kaosu, ki bi nastal zaradi povečanega prihoda vozil v mesto,” so sporočili iz MO Maribor.

Prevoz z mariborskimi mestnimi avtobusi bo v času nogometne tekme brezplačen za vse imetnike vstopnic za tekmo. Ta ugodnost bo omenjenega dne veljala na vseh mestnih avtobusnih linijah od 18:00 ure do konca voznega časa; izkoristite jo lahko tako, da vozniku na avtobusu pokažete veljavno vstopnico za nogometno tekmo.

Prav tako bo omogočeno brezplačno parkiranje na navedenih parkiriščih, od koder lahko pot nadaljujete z avtobusom:

– Parkirišče pri Dvorani Tabor (za prihod na stadion lahko uporabite linije mestnega potniškega prometa št. 6 Vzpenjača z odhodi 17:40, 18:20, 18:50, 19:20, 19:50 in št. 18 Pekre z odhodi 17:36, 18:16, 18:56, 19:36). Povratek bo mogoč z linijo 6 Vzpenjača, odhodi z Glavnega trga ob 21:45, 22:20, 22:40, ter linijo 18 Pekre s postajališča Gosposvetska – STŠ ob 21:59 in 22:30. Navedeni liniji povezujeta parkirišče pri Dvorani Tabor s središčem mesta, vozili bosta po ustaljenih trasah.
– Parkirišče pod Koroškim mostom bo ta dan odprto med 18. in 2. uro (za prihod na nogometno tekmo lahko uporabite avtobusno linijo 8 Terme Fontana, ki bo vozila s 15-minutnim intervalom med 18:00 in 20:00 uro ter med 22:00 uro in 23:15).
– Parkirišče na Razlagovi ulici (t. i. »gramoz« ob stavbi MOM), ki bo ta dan odprto med 18:00 in 02:00 uro.
– Parkirišče na Smetanovi ulici (na križišču Prežihove in Smetanove ulice), ki bo ta dan odprto med 18.00 in 02:00 uro.

Spremenjene trase avtobusov

Zaradi pričakovane gneče v centru mesta bo linija 8 od 18:00 ure dalje potekala po nekoliko spremenjeni trasi. Avtobus bo vozil po Koroški cesti, ne bo pa vozil na Slomškov trg. Posledično ne bodo v uporabi postajališča Terme Fontana, Orožnova ul. 9 in Slomškov trg v smeri Maribor AP ter Gosposvetska – rondo v obeh smereh.

Prav tako bo na dan tekme med 6. in 24. uro popolnoma zaprta Mladinska ulica med Strossmayerjevo ulico in Vrbansko cesto. V času zapore bodo mestni avtobusi na linijah št. 7 Kamnica – Rošpoh v okolici Ljudskega vrta vozili po spremenjeni trasi; obvoz bo speljan od Krekove ulice po Strossmayerjevi ulici, Gosposvetski in Vrbanski cesti, kjer se bodo avtobusi vrnili na ustaljeno traso. Med zaprtjem dela Mladinske ulice ne bo v uporabi avtobusno postajališče Stadion – Ljudski vrt.

Dodatno bosta na razpolago nočni krožni liniji K 1 in K 2, ki opravita krog po Mariboru med 23:15 in polnočjo.

“Vabljeni, da se do Ljudskega vrta odpravite brezplačno z mestnim avtobusom in tako pomagate razbremeniti mestno jedro. Vse voznike, ki se nameravate v bližino stadiona pripeljati z avtomobili, pa pozivamo, da upoštevate prometne predpise in vozila parkirate na dovoljenih parkirnih mestih, saj bo medobčinsko redarstvo v času tekme delovalo okrepljeno z namenom zagotoviti varnost in pretočnost prometa,” še sporočajo iz MO Maribor.

Oddaj komentar