Brezplačne delavnice za pripravo na varno motoristično sezono tudi v Mariboru in na Ptuju

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Letošnja motoristična sezona se zaradi precej nizkih temperatur še ni čisto prav začela, vendar pa se dnevi, ko bodo motoristični navdušenci iz garaž potegnili svoje jeklene konjičke, nezadržno približujejo.
Vse, ki že nestrpno čakate, da boste naredili prve kilometre, vabimo, da se pred začetkom sezone udeležite delavnic in se tako ustrezno pripravite na varno vožnjo z motorjem.
“Objavljamo seznam brezplačnih preventivnih prireditev, kjer vam bomo policisti skupaj s predstavniki drugih institucij, motorističnih klubov idr. svetovali, kako najbolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna. Vabljeni,” so zapisali na straneh policije.

Tudi na Ptuju in v Mariboru

Sobota, 22. april 2023, med 10. in 14. uro, na poligonu avto šol na Dornavski cesti na Ptuju (nasproti mestnega pokopališča): ob začetku motoristične sezone bo Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ptuj v sodelovanju s Policijsko postajo Ptuj in Združenjem šoferjev in avtomehanikov Ptuj izvedel preventivni dogodek, namenjen voznikom motornih koles in mopedov.

Na poligonu bodo lahko vozniki motornih koles in mopedov preizkusili obvladovanje svojih vozil v različnih situacijah, seveda ob nasvetih policista inštruktorja za vožnjo policijskih motornih koles s Postaje prometne policije Maribor. Policisti Policijske postaje Ptuj bodo na dogodku obiskovalcem na voljo za preventivne nasvete glede varne vožnje enoslednih motornih vozil.

Sobota, 6. maj 2023, od 10. ure naprej v Poslovni coni Tezno: Svet za preventivo in vzgojo Mestne občine Maribor skupaj s partnerji, med njimi tudi mariborskimi policisti, organizira že 2. Mariborski moto dan, ki letos poteka pod sloganom “motoristom za varno vključevanje v promet”. Čez dan se bodo zvrstile številne aktivnosti za večjo varnost motoristov. Sodelujejo policisti Policijske postaje Maribor II in Postaje prometne policije Maribor. Program se bo dopolnjeval tudi na uradni FB strani dogodka.

Oddaj komentar