Bencinski servisi v Mariboru in okolici zaradi pogojev PCT že deležni inšpekcije in tudi kazni

Po naših informacijah je bilo na več bencinskih črpalkah v Mariboru in okolici, izvedenih že več inšpekcijskih nadzorov in tudi nekaj kazni zaradi izpolnjevanja pogojev PCT.

Pri OMV Slovenija so za naš medij pojasnili, da na njihovih bencinskih servisih po Sloveniji trenutno zaznavajo več inšpekcijskega nadzora, kar je glede na trenutne epidemiološke razmere in predpisane ukrepe razumljivo ter tudi napovedano s strani Vlade Republike Slovenije: “V OMV Slovenija smo vseskozi zavezani k doslednemu spoštovanju veljavnih odlokov in ukrepov, ki so ključni za preprečevanje širjenja okužbe. Temu primerno ves čas soočanja z virusom COVID-19 sprejemamo ukrepe, ki narekujejo vedenje ob obisku bencinskih servisov ter veljajo za goste in zaposlene.”

Pomanjkljivosti so odpravili

“V času od zaostritve preverjanja pogoja PCT do danes so kot posledico inšpekcijskega nadzora in ugotovljenih pomanjkljivosti pri pregledovanju potrdil obvestilo o prekršku in nato plačilni nalog prejeli štirje bencinski servisi na področju štajerske regije. Pri tem želimo poudariti, da so bile pomanjkljivosti na vseh servisih nemudoma odpravljene, zato so vsi nemoteno nadaljevali z obratovanjem,” nam še pojasnijo.

Izpostavili so tu tudi, da je osebje, ki je zadolženo za preverjanje izpolnjevanja predpisanih ukrepov, pogosto tarča verbalnega zmerjanja in neprimernega vedenja gostov: “V družbi OMV Slovenija smo zato sprejeli več ukrepov, s čimer želimo karseda zmanjšati vpliv na zaposlene in zaščititi njihovo varnost.  Obnašanje oziroma delovanje, ki ga moramo kot družba sprejeti, velja za vse. Tudi sami se kot del velikega mednarodnega podjetja počutimo zelo odgovorni in ključni pri spoštovanju ukrepov ter verjamemo, da le tako lahko premagamo trenutno epidemiološko situacijo. Želimo zagotavljati vse, da se ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19 vestno in brez izjem izvajajo na vsakem našem prodajnem mestu, saj to pomeni varen obisk servisa za goste, zaposlenim pa varnost in ohranjanje zdravja na delu.”

Trudijo se prilagajati vsem zahtevam

Pri Petrolu so nam pojasnili, da z ustreznimi ukrepi spoštujejo in izvajajo vse nove zahtevane postopke za preveritev PCT pogoja pred izvajanjem storitve na prodajnem mestu in vstopom v prodajalno: “V Petrolu bomo natančno spremljali vse odloke in njihovo izpolnjevanje, se trudili za čim bolj nemoteno poslovanje še naprej in se sproti prilagajali vsem zahtevam pristojnih strokovnih služb.”

V obdobju od 15. 9. 2021 naprej so pri Petrolu imeli v maloprodajni mreži v Sloveniji okrog 500 inšpekcijskih pregledov, od tega okoli 120 v štajerski regiji, ki so večinoma potrdili pravilno izvajanje predpisane kontrole pred vstopom v prodajalne: “V zgolj nekaj primerih so inšpektorji ugotovili nepravilnosti in izdali ustrezen ukrep za ureditev stanja.”

Dodatno angažiranje zaposlenih

“Popolno izpolnjevanje zahtev vladne odredbe je izredno zahtevno, saj zahteva angažiranje dodatnih zaposlenih, višje stroške poslovanja in predvsem spreminjanje ustaljenih navad pri kupcih. Zaradi tega se Petrol tudi opravičuje vsem strankam za morebitne nevšečnosti, ki se dogajajo zaradi zahtev odloka,” še hitijo pojasnjevati.

Kot še dodajo, pri Petrolu zdaj pospešeno uvajajo možnosti plačevanja storitve tudi preko zunanjih postrežnih lin (okenca), ki omogočajo plačilo brez vstopa v prodajno mesto, oziroma stranka zaposlenemu pokaže PCT potrdilo in potem ji zaposleni omogoči vstop v prodajalno, tako kot zdaj zahtevajo veljavni odloki.

“Pomembno je podariti, da je na prodajnih mestih Petrola omogočeno tudi popolnoma brezstično plačevanje, brez vstopa v prodajalno, in sicer z neposrednim plačilom pri točilnem mestu z aplikacijo Na poti, z mobilno denarnico mBills in s plačilnimi karticami preko Petromatov. Ta način plačevanja je zdaj v izredno velikem porastu. Zadovoljni smo, da smo strankam lahko ponudili alternativni in priročni način plačila goriva, saj lahko brez težav natočijo in plačajo gorivo, praktično iz udobja svojega vozila in brez vstopa na prodajno mesto,” še zaključijo.

Oddaj komentar