Avgusta zaključena glavnina del na mostu med Rušami in Selnico. Kdaj bo stekel promet?

Glavnina del na mostu na državni cesti čez Dravo med Selnico ob Dravi in Rušami, ki je zaradi temeljite obnove zaprt od maja lani, bo po napovedih Direkcije RS za infrastrukturo zaključena avgusta letos. Kdaj točno bo čez most znova stekel promet, pa še ne morejo napovedati.

“Promet bo lahko stekel po uspešnem komisijskem pregledu in pridobitvi dovoljenja za izročitev obnovljenega mostu v uporabo,” so ta teden za STA povedali na direkciji.

Domačini že nestrpno čakajo na ponovno odprtje mostu, saj gre za edino neposredno prometno povezavo med Selnico ob Dravi in Rušami. Pot iz Ruš v Selnico ob Dravi, ki znaša čez most štiri kilometre, je po obvozu čez Maribor daljša za okoli 20 kilometrov.

V sklopu rekonstrukcije je načrtovana razširitev mostu s pločnikom na eni strani in na drugi strani z dvosmerno kolesarsko stezo, ki bo del Dravske kolesarske poti. Zato bo objekt po obnovi širši za okoli tri metre, dobil bo tudi novo ograjo.

“Trenutno izvajalec zaključuje z obnovo nosilnega dela mostu in polaga hidroizolacijo nove mostne plošče pod hodniki za pešce in kolesarje. Po vgradnji robnikov in zabetoniranju hodnikov bo izvedena še hidroizolacija vozišča in asfaltiranje mostu ter rekonstruiranih cestnih priključkov,” pojasnjujejo na direkciji.

Pogodbena vrednost gradbenih del znaša 2,4 milijona evrov.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar