ARSO izdal opozorilo: bo zima že pri prvem letošnjem močnejšem sneženju pokazala zobe?

Agencija RS za okolje je izdala opozorilo zaradi napovedanega obilnega sneženja v noči z nedelje na ponedeljek.

“V drugi polovici noči z nedelje na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj bo po nižinah v večjem delu Slovenije močno snežilo. Sneg bo moker in bo ponekod povzročal snegolom,” so zapisali.

Popoldne bo oblačno, na Primorskem in Notranjskem bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo v večjem delu Slovenije od 6 do 12 °C.

Ponoči se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo do jutra marsikje spustila do nižin. Prehodno bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem burja. Jutranje temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju okoli 5 °C.

Ponedeljek čez dan z manj padavin, zvečer bodo zajele večji del države

Jutri dopoldne bodo padavine slabele in ponekod ponehale, zvečer pa se bodo znova okrepile in zajele večji del države. Po nižinah Gorenjske in Koroške bo snežilo, drugod deloma deževalo deloma snežilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 10 °C.

V torek oblačno, ponekod krajevne padavine, deloma plohe

V torek bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe. V noči na sredo se bo ohladilo, meja sneženja se bo prehodno spet spustila do nižin. V sredo čez dan bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. V hribih zahodne Slovenije bodo občasne padavine. Pihal bo jugozahodni veter.

Oddaj komentar