Arsenovič z amandmajem mestnim svetnikov predlagal radarje, a ni šlo pa načrtih …

Včeraj se je odvila seja mestnega sveta MO Maribor. Na le-tej so mestni svetniki rebalans podprli, ne pa tudi naknadno predstavljenega amandmaja, s katerim je želel župan Saša Arsenovič del sredstev, ki so jih v proračunu načrtovali za prostorske izvedbene akte in strokovne podlage, preusmeriti v cestno opremo.

Cestno opremo, ki pa ni bila specificirana. Nekatere svetniške skupine so se zbale, da bo denar namenjen za postavitev radarjev na cestah. “Najprej pričakujemo na mizi dokumentacijo, ki bo povedala, kje, zakaj in koliko radarjev se namerava postaviti,” je dejala Karin Jurše iz Gibanja Svoboda, čeprav je vodja sektorja za komunalo in promet na občini Aleš Klinc zagotavljal, da ne gre samo za radarje, ampak tudi za nabavo druge prometne opreme, kot recimo tudi za potopne valje.

Radarji ja ali ne? Kje in koliko? 

Sploh glede na to, da je Arsenovič javno napovedal postavitev radarja na Glavnem mostu, za naš medij pa je podžupan Samo Peter Medved potrdil, da načrtujejo postavitev radarjev, da bo to nujno za večjo varnost v prometu, a da naj ne bi še imeli načrtov. Več spodaj v njunih izjavah.

Svetniki si prej želijo konkretne odgovore 

Če ta amandma podpremo, podpremo radarje. Nimam nobenih težav, če policija meri z radarjem pred šolami, imam pa težavo s stacionarnim radarjem na Glavnem mostu. Ker se bo v glavnem kaznovalo tiste, ki bodo v nedeljo, ko bo most prazen, čezenj peljali pač več kot 30 km/h,” je opozoril Igor Jurišič iz Stranka mladih – Zeleni Evrope.

Karin Jurše iz Gibanja Svoboda je še poudarila, da mestni svetniki pričakujejo, da če kdo želi v Mariboru postaviti radarje, naj dobi od njih prej soglasje: “Preden bomo za to namenili denar, pričakujem elaborate, kje, zakaj in koliko radarjev nameravate postaviti.”

O radarjih in prometni viziji za Maribor, pa smo govorili tudi v oddaji Vzhodna na BK TV.

Oddaj komentar