Agencija za varnost prometa motoriste opozarja na vročinske obremenitve

VIR: Pixabay.com

Agencija za varnost prometa opozarja, naj motoristi in vozniki motornih vozil med vožnjo ne podcenjujejo vročinskih obremenitev, sploh če je pot daljša. Vozniki naj si za pot zagotovijo dovolj vode in nikakor ne vozijo pod vplivom alkohola. Pred potjo naj načrtujejo več krajših postankov, v parkiranem vozilu pa naj ne puščajo nikogar.

Pred nami so dnevi z visoko toplotno obremenitvijo in povečan obseg prometa zato Agencija za varnost prometa voznikom znova priporoča, naj načela varne udeležbe v prometu vsi vozniki motornih vozil vzamejo resno in tako vsem udeležencem v prometu omogočijo varno vožnjo.

Na pot le v popolni opremi

Motoristom in mopedistom ter vsem drugim voznikom motornih vozil svetujejo, naj se na ceste podajo strpno in ob spoštovanju cestnoprometnih predpisov. Na pot naj se odpravijo v popolni motoristični opremi.

Letos je bilo do 11. julija po podatkih agencije v prometnih nesrečah udeleženih 290 voznikov motornih koles, kar je manj kot lani, ko so jih v enakem obdobju zabeležili 354. Manj je bilo tudi nesreč voznikov mopedov, in sicer 173 za razliko od lanskih 237.

Letos je v prometnih nesrečah umrlo pet voznikov enoslednih motornih vozil, v enakem obdobju lani pa osem, manj pa je tudi zabeleženih poškodb. Med vsemi prometnimi nesrečami z udeležbo enoslednih motornih vozil prednjačijo vzroki neprilagojena hitrost, izsiljevanje prednosti ter nepravilna stran oziroma smer vožnje, so še zapisali.

Agencija za varnost prometa od sredine junija izvaja poletno kampanjo za varnost motoristov

Hkrati pa opozarjajo, da so v letošnjem letu zabeležili kar 17 voznikov motornih koles, ki so povzročili prometno nesrečo pod vplivom alkohola. Povprečna stopnja njihove alkoholiziranosti je znašala 1,16 promila alkohola. Med mopedisti, ki so povzročili prometno nesrečo, jih je bilo 15 pod vplivom alkohola, povprečna stopnja njihove alkoholiziranosti pa je znašala več kot 1,4 promila.

Agencija za varnost prometa od sredine junija izvaja poletno kampanjo za varnost motoristov in mopedistov. Slogan Na cesti nisi nepremagljiv. Si najbolj ranljiv bo na zadnji strani avtobusov do septembra viden udeležencem v prometu po različnih delih Slovenije.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar