23-letni gostinec napadel inšpektorja in ga poškodoval

V sredo 24.3.2020 nekaj po 19. uri so bili celjski policisti obveščeni, da je nosilec gostinske dejavnosti iz Celja, pred poslovnimi prostori Zdravstvenega Inšpektorata v Celju, pričakal predstavnika inšpektorata, ga napadel in ga lažje poškodoval.

Osumljen 23 letni moški iz Celja

Oškodovanec je tega dne v popoldanskem času kot predstavnik Zdravstvenega inšpektorata v sodelovanju s policisti, izvajal inšpekcijski nadzor pri navedenemu nosilcu gostinske dejavnosti v Celju,” pojasnjujejo celjski policisti.

Takoj po sprejetem obvestilu so na kraj odšli policisti, ki so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja ugotovili, da je dejanja osumljen 23 letni moški iz Celja. O dejanju je bil obveščen dežurni državni tožilec in dežurni preiskovalni sodnik.

Zasegli so mu bokser ter  teleskopsko palico

Osumljenemu so policisti 25.3.2021 odvzeli prostost na podlagi določil ZKP, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu KZ-1. Policisti so osumljenemu zasegli predmete in sicer bokser ter teleskopsko palico.

Zoper osumljenega bodo na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo, prav tako bodo policisti zoper njega zaradi posesti nelegalnega hladnega orožja, uvedli hitri postopek po Zakonu o orožju.

Oddaj komentar