11. Seltron tek na Kalvarijo izpeljali uspešno, teklo manj udeležencev

Tradicionalni tek po 454 stopnicah, kolikor jih vodi na Kalvarijo, je Univerzitetna športna zveza Maribor (Zdrava zabava), uspešno izpeljala kot edini dogodek letos. Tokrat sicer podnevi in z mnogimi spremembami, pa vendar. Še zmeraj brezplačen dogodek za vse udeležence, ki so se dogodka udeležili v nekoliko manjšem številu.

10 let zapored je bil dogodek nočne narave, tokrat pa so se organizatorji izjemoma odločili za dnevni dogodek, da bi lahko zadostili vsem ukrepom in pridobili pozitivno mnenje NIJZ za izvedbo, kar jim je tudi uspelo. Udeleženci so se prijavili vnaprej preko spleta in so na start prišli v predvidenih časovnih intervalih glede na startno številko.

Ob 10. uri so startali najmlajši, bilo jih je okoli 60. Najmlajša med njimi, ki šteje dve leti, je potrebovala mamino pomoč, da je lahko stopala po stopnicah. V treh kategorijah so se pomerili otroci, ki so tekli do prvega platoja, torej zgolj po prvi tretjini stopnic. Ob 11. uri je sledil start odraslih – tek jih je uspešno zaključilo 115. Rekord dogodka 1:44 ostaja nedotaknjen, najboljši Christof Grossegger iz Avstrije je vrh dosegel s časom 1:49,33.

“Vsak je zmagovalec,” poudarja Klemen Tasič, vodja projekta pri Zdravi zabavi. »V tem času je še toliko bolj pomembno, da nam je dogodek uspelo izpeljati, saj je cilj promocija gibanja in zdravega načina življenja ter obenem popestritev mestnega dogajanja.«

Rezultati:
Ženske:
1. Martina Potrč 2:31,98
2. Špela Jelovčan 2:45,32
3. Valentina Videčnik 3:04,21
Moški:
1. Cristof Grossegger 1:49,33
2. Martin Hock 2:02,52
3. Uroš Pinter 2:03,68

Oddaj komentar