V Mariboru na zmenek s knjigo

FOTO: Humanitarček

Ob svetovnem dnevu knjige, 21. aprila,  dobrodelno društvo Humanitarček pripravlja prav poseben zmenek, Slepe zmenkarije s knjigo. Ta petek, 21. aprila, boste tako lahko ves dan v Galeriji kreativnih na Gosposki ulici v Mariboru brezplačno dobili novo knjižno spremljevalko presenečenja v zameno za svojo prinešeno knjigo.

Petek bo tako namenjen brezplačni zamenjavi knjig. V Galeriji kreativnih boste ves dan, med 10. in 18. uro, lahko zamenjali že prebrane knjige, na katerih se doma nabira prah.

Knjižne partnerice za zmenek bodo zavite v darilni ovijalni papir čakale na nove lastnike in bodo poskušale prepričati za druženje z le nekaj kratkimi asociacijami,” dogodek opisujejo v društvu Humanitarček.

FOTO: Humanitarček
FOTO: Humanitarček

Izbrali boste lahko med leposlovnimi, družbeno kritičnimi, mladinskimi, otroškimi knjigami, izmenjava pa je povsem brezplačna.

Velja le nekaj preprostih pravil. Knjige lahko izmenjate po pravilu ena za ena – torej za eno prinešeno knjigo si izberete drugo, knjige lahko že doma zavijete in opremite s sporočilci, vsakogar čaka še posebno presenečenje,” še pravijo v društvu Humanitarček.

Predstavitev knjige

Popoldan bo v Galeriji kreativnih potekal tudi poseben program. Ob 16.00 bodo predstavili knjigo “Mali pošastekLucije Smolnik, uro kasneje, ob 17.00, pa bodo program nadaljevali z delavnico “Kako postati pisatelj” z večkrat nagrajeno priljubljeno mladinsko pisateljico Janjo Vidmar.

 

Oddaj komentar