Ta konec tedna se prične jubilejni 20. festival Letni oder Ruše

Vir: arhiva Lokalec.si

Ta petek, 16. avgusta, se prične Festival Letni oder Ruše, ki beleži 20 let. “Festival Letni oder Ruše, z vrhunskimi izvajalci v romantičnem ambientu kamnitega amfiteatra, v objemu mogočnih smrek Pohorja, med 16. in 24. avgustom, v svoji jubilejni 20. izvedenki, skupaj z vrhunskimi glasbeniki, igralci in drugimi umetniki, predstavlja nadaljevanje tradicije, odpira nova obzorja in predstavlja vrhunec poletnega dogajanja na Štajerskem,” pravijo organizatorji v Centru za mlade Ruše (CEZAM).

Napovedali zveneča imena na glavnem odru

Letni oder Ruše je 87 let mlad kamniti amfiteater v objemu gozda in tako predstavlja resnično edinstveno kulturno prizorišče in s tem ponos mesta Ruše. Letošnji festival se predstavlja v jubilejni, 20. izvedenki in v kombinaciji s prizoriščem zagotavlja čarobno vzdušje ter pozitivno energijo, ki jo Rušani, umetniki in obiskovalci vedno znova skupaj ustvarimo na tem pravljičnem kraju. Festival že od prelomnega leta 2000 nadaljuje izjemno bogato tradicijo Rušanov, odpira nova obzorja in pomeni vrhunec poletnega dogajanja na Štajerskem. V osrčju zelene idile, v zavetju pohorskih smrek, se bodo na odru v naravnem amfiteatru letos ponovno zvrstila zveneča imena, kot so Vlado Kreslin, Željko Joksimović, Reporter Milan, Tone Partljič, Nipke & The Nipples in Emkej & Muzičari in Klapa Maslina. Letos se pod okrilje Letnega odra vrača tudi festival Kantfest International, ki bo v svoji 17. izvedenki poskrbel za vse ljubitelje pristne avtorske glasbe.

Pester spremljevalni program

Obiskovalce tudi letos čaka razgiban brezplačen spremljevalni program s koncerti, kulturnimi dogodki in vsakodnevno glasbo z vinilk v Tržnici Triglav, kjer bodo s kulinarično ponudbo obiskovalce razvajali tudi različni gostinci in Food Trucki. Bližnji park pred Občino Ruše bo gostil Ljudski oder, na katerem se bodo predstavila lokalna društva. V parku bo poskrbljeno za najmlajše, ki bodo imeli možnost sodelovanja na različnih brezplačnih ustvarjalnih, znanstvenih in športnih delavnicah ter otroških gledaliških predstavah. Pestro bo tudi na Čolnarni pod Športnim parkom Ruše, kjer bo v soboto, 17. avgusta, ponudila osvežitev sedaj že utečena Ruška Plaža.

Zvesta ekipa z dobro podporo

“Festivala ne bi bilo mogoče izvesti brez ekipe sodelavcev CEZAM-a s Športnim parkom Ruše, ki že 20 let neutrudno skrbi za organizacijo in brezhibno izvedbo, podpore Občine Ruše, sodelavcev občinske uprave in režijskega obrata, nepogrešljivih gasilcev, društev, ustvarjalcev, posameznikov, prijateljev, sponzorjev, donatorjev in prostovoljcev. Predvsem pa globok poklon sosedom in vsem Rušanom, ki nam vsako leto pričarajo edinstveno doživetje,” pravijo v CEZAM-u. “Vabljeni, da tudi ob jubilejni, 20. izvedenki festivala skupaj ustvarimo nepozabne trenutke,” so še sporočili.

PRODAJA VSTOPNIC na www.LetniOder.si, prodajnih mestih Eventima, Recepcija Športnega parka Ruše (Šolska ulica 17, Ruše) in na info točki Europarka Maribor.

Otroci do 6. leta imajo brezplačen vstop. Invalidne osebe imajo z ustreznim potrdilom 30% popust pri vstopnini. Popust se lahko uveljavi samo na recepciji Športnega parka Ruše in na dan dogodka na prizorišču.

Prireditve bodo tudi v slabem vremenu. Nadomestni lokaciji sta Dom kulture Ruše (Falska cesta 24, Ruše) in Športna dvorana Ruše (Šolska ulica 16, Ruše). Morebitne spremembe lokaciji bodo objavljene dnevno na www.letnoder.si in facebook.com/LetniOderRuse2019.

 

Oddaj komentar