V Mariboru 20 prometnih nesreč, med poškodovanimi tudi otrok

FOTO: Pixabay.com/Slika je simbolična

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 227 klicev, med temi 104 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V tem času so obravnavali tudi:
– 14 kaznivih dejanj,
– 17 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije,
– 4 vozila so bila zasežena voznikom,
– 14 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 v zasebnem prostoru.

S Policijske uprave Maribor izpostavljajo, da so v Mariboru obravnavali voznika, ki je vozil avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Ugotovljeno je bilo, da vozi pod vplivom alkohola (1,18 mg/l alkohola), vozilo mu je bilo zaseženo. Temu zdaj sledi obdolžilni predlog.

Prometna nesreča se je zgodila tudi na območju Pivole, kjer je voznik motornega kolesa trčil v prometni znak. Ugotovili so, da je vozil pod vplivom alkohola (0,73 mg/l alkohola), pri tem se je lažje poškodoval. Tudi tu bo sledil obdolžilni predlog.

V Mariboru pa je prišlo do trčenja med voznikom osebnega avtomobila in kolesarjem. Šlo je za otroke. ki se je po prvih ugotovitvah nepravilno vključeval v promet, v trčenju pa se je lažje poškodoval.

Sicer pa so obravnavali na območju Središča ob Dravi še državljana Irana, ki sta podala namero po mednarodni zaščiti, odpeljana sta bila v azilni dom.

Oddaj komentar