Policisti v okolici Maribora zasegli večje količine drog

Mariborski policisti in kriminalisti so minuli vikend izvedli 146 zasegov različnih količin in vrst prepovedanih drog. Izvajali so poostren nadzor na javni prireditvi, neuradno na festivalu elektronske glasbe v Rogozi.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor so med 22. in 24. junijem izvedli poostren nadzor s področja uporabe prepovedanih drog na javni prireditvi. “Med nadzorom so opravili 146 zasegov različnih količin prepovedanih drog – 87 zasegov konoplje, 29 zasegov tabletk ecstasy, 16 zasegov amfetamina, 9 zasegov kokaina, 1 zaseg heroina, 1 zaseg hašiša, 1 zaseg psilocibinih, oz. halucinogenih gobic, 1 zaseg MDMA kristalov in 1 zaseg LSD-ja,” so sporočili iz Policijske uprave (PU) Maribor.

Policisti bodo uvedli 120 tako imenovanih hitrih postopkov o prekršku, pristojnim sodiščem bodo podali 5 obdolžilnih predlogov, vložili pa so tudi dve kazenski ovadbi. “Prvemu osumljencu je bilo zaseženih 30 tabletk ecstasy, drugemu pa 18“, dodajajo na PU Maribor. Za kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora od enega do desetih let.

Oddaj komentar