Rabljena oblačila nekoliko drugače

V Mariboru v centeru JAM na Miklavčevi cesti že nekaj časa redno potekajo iSwap menjalnice rabljenih oblačil. Kot morda že veste, v tujini so “swap party-i” prisotni in zelo obiskani že dalj časa, zato je ekipa iSwap želela to ideologijo približati tudi slovenski množici, med katero še vedno vlada negativna miselnost o rabljenih stvareh. Organizatorice so izmenjavi oblačil želele dodati pridih ženskosti, zabave, prijetnega druženja in tako prišle na idejo, da takšen dogodek predstavijo tudi v Mariboru.Ideje o izmenjavi oblačil se je domislila Mariborčanka Sanja Marič, ljubiteljica mode, ki je bila nekaj časa dejavna na stilskem področju. Z namenom, da bi se takšni dogodki začeli prirejati

FOTO: MNG Photography
FOTO: MNG Photography

tudi pri nas, je idejo delila z Martino in Matejo Divjak. Sestri že več kot eno leto na svojem modnem blogu M&M Showroom pišeta o uličnem stilu, ki ga na mariborskih ulicah pogrešata. K sodelovanju sta pozvali tudi Jano Krajnc, urednico Facebook strani Uredi.SE, učiteljico osebnega stila in vizualne lepote, ki uživa pri reorganizaciji ženske garderobe in iskanju stila primernega postavi in načinu življenja. Z iSwap menjalnico rabljena oblačila znova zaživijo in dobijo nove uporabnice. In kakšne veze ima to z mano? Z mojo Glammodels ekipo se bomo znova pridružili zimski menjalnici, ki bo potekala 14. januarja in rabljena oblačila predstavili nekoliko drugače. Na modni reviji.

FOTO: MNG Photography
FOTO: MNG Photography

Sama že vrsto let zbiram rabljena oblačila, ki jih sicer podarjam socialno ogroženim družinam, nekaj pa sem jih zamenjala tudi na jesenski menjalnici, kjer smo že sodelovali. Nekaj zimske kolekcije pa bom znova namenila tej prihajajoči zimski menjalnici. Zato vas vabim, če imate tudi ve drage bralke kakšne zanimive kose v omari in jih ne nosite, da jih prinesete na zimsko menjalnico in si v zameno izberete nekaj drugega!

Pa do snidenja takrat!
Vaša Miša

Oddaj komentar