Zofka in ledeni možje letos ohranjajo tradicijo: obeta se mokro in mrzlo vreme

Vir: Pixabay.com

Vremenska napoved tega tedna prinaša mrzlo in mokro vreme. Tako bodo vsi trije ledeni možje, Pankracij, Servacij in Bonifacij postregli z oblačnim vremenom, ki ga bodo spremljale občasne krajevne padavine. Iz svoje kože pa ne bo šla niti Zofka, ki goduje takoj za tremi ledeni možmi, v soboto.

V sredo se bodo temperature občutno spustile

Pankracij, ki goduje v sredo, bo po napovedih Agencije RS za okolje, spustil dnevne temperature krepko pod 20 stopinj, zjutraj bodo še nižje. Pri tem pa bodo čez dan tudi občasne padavine.

Tudi Servacij in Bonifacij bosta prispevala dežne kaplje

V četrtek bo svoj značaj pokazal Servacij. Temperature se bodo še nekoliko bolj spustile. Možne bodo tudi občasne krajevne padavine, ponekod tudi plohe. Bonifacij pa bo nadaljeval tradicijo nestanovitvenega vremena tudi v petek.

Zofka bo spet polulana

V soboto po polulana Zofka pokazala, kaj zna v nekoliko milejši obliki, a vendar letos ne bo izjema. Obetajo se nizke temperature okoli 10 stopinj in občasne padavine.

Veliko vrtičkarjev in drugih pridelovalcev hrane se pravzaprav ravna po ledenih možeh in polulani, mokri Zofki. Velika večina jih namreč počaka, da ti dnevi minejo, preden dajo ven svoje sadike, predvsem plodovke, ki potrebujejo več toplote, npr. paprika, paradižnik in čili.

Oddaj komentar