VIDEO: Začela se je druga etapa dirke po Sloveniji s startom v Mariboru

Start druge etape dirke po Sloveniji

Start II. etape kolesarske dirke Po Sloveniji, največje kolesarske prireditve pri nas, se je zgodil točno ob 11.20 na Trgu svobode v Mariboru. Start je ob nagovoru mariborskega župana Saše Arsenoviča, naznanil Marcos Tavares, kapetan NK Maribor.

II. etapa Maribor-Celje
Prva etapa 26. kolesarske dirke Po Sloveniji se je začela včeraj v Ljubljani in nadaljevala danes, v drugem največjem slovenskem mestu, Mariboru. Pred uradnim startom pa smo uspeli pred mikrofon dobiti, zaenkrat našega najboljšega kolesarja letošnje dirke po Sloveniji, ki je včerajšnjo prvo etapa, zaključil tik pod zmagovalnim odrom. Seveda gre za Luko Mezgeca, ki vozi za ekipo Mitchelton – Scott.

Po startu ob 11.20, so kolesarji bodo zavili na Titovo cesto ter nadaljevali dirko čez Titov most proti Slovenski Bistrici, Zrečam in Slovenskih Konjicam, nadaljevali skozi Zg. Poljčane, Šentjur in Štore. Drugo etapo dirke bodo nato, po 146,3 prevoženih kilometrih, zaključili v Celju. Navdušenje nad kolesarji je pokazal tudi njihov današnji starter Marcos Tavares.

O kolesarski dirki Po Sloveniji
Kolesarska dirka Po Sloveniji je največji kolesarski dogodek pri nas, prva »slovenska pentlja« pa je bila organizirana v maju leta 1993. Kolesarska dirka je uspešno prestala že 25. izvedb, ob tem se je nenehno razvijala v organizacijskem in tekmovalnem smislu, danes pa predstavlja vrhunski športni dogodek, ki vsako leto na slovenske ceste pritegne najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva. Z odličnimi partnerji in s sloganom »Fight for green« – boj za zeleno – doživlja kolesarska dirka Po Sloveniji svojevrsten preporod in postaja izjemen športni dogodek, ki poleg tekmovalnega adrenalina ponuja tudi vse elemente za mednarodno promocijo slovenskega športa, gospodarstva in ljudi. In tukaj vidi svojo priložnost tudi Zavod za turizem Maribor-Pohorje.

Oddaj komentar