VIDEO: Vročinski val napolnil Mariborski otok

Kopališč mariborski otok je edino zunanje kopališče na območju Mariboru, ki kljub vsemu še vedno ostaja priljubljen. Tudi mi smo ga obiskali v teh pasjih dneh, ki so kopališče napolnili bolje kot v enakem obdobju lanskega leta.

V letošnji kopalni sezoni, ki trenutno beleži nekaj več kot 25 kopalnih dni, so v vodstvu Športnih objektov Maribor, z obiskom zelo zadovoljni, saj je iz dneva v dan več ljudi, ki obiščejo Mariborski otok, v video izjavi razlaga vodja kopališča Matej Pungartnik.

Na Mariborskem otoku je poskrbljeno tudi za druge športne aktivnosti, saj si lahko v športnem kotičku izposodite žoge, loparje, tudi kakšno manjšo stvar za igranje namiznega tenisa.

Voda ogrevana na naraven način

Voda v bazenih na Mariborskem otoku je v teh dneh zelo visoka, saj jo sonce ogreje tudi do 27 stopinj Celzija.

Sicer je želja pri upraviteljih kopališča, da bi se v prihodnosti tudi kaj posodobilo in prenovilo, do takrat pa delajo vse kar je v njihovi moči, da kopališče ohranjajo pri življenju. Je pa v teh dneh po medijih zaokrožila novica o tem, da se kopalci iz bazenov vračajo z obarvanimi podplati. Pungartnik je umiril vse kopalce, da voda ni kontaminirana, da pa še vedno ugotavljajo kje je vzrok za to.

Sicer pa se kopališče vsak dan odpre ob 9.00 in je odprto vse do 20.00. Cena vstopnic je za odrasle 5 evrov, za otroke, študente in upokojence 3. Nato pa je po 14. uri enotna cena vstopnice 3 evre, po 18. uri pa 2.

Oddaj komentar