VIDEO: Ilka pripravljena na nove zmage

Kljub stresnemu začetku sezone, se je Ilka Štuhec po 21 mesecih regeneracije po poškodbi vrnila v velikem slogu. “Glede na zadnje tekme sem zadovoljna, seveda,” je z nasmeškom dejala Ilka.Dejstvo je, da sem si zastavila visoke cilje, ki so bili glede na realno stanje mogoče malo preveč za začetek in sem potem bila tudi malo potrta, ampak vem že od prej, da s tem svojim nahrbtnikom ne morem smučati in sem zelo vesela, da mi ga je uspelo tako hitro odložit in enostavno pač smučati in uživati,” je o prvih tekmah svetovnega pokala povedala Štuhčeva.

Vsekakor pa pravi, da je po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe najbolj pomembna psihična priprava.

Če je bil začetek sezone nekoliko slabši, pa je v dveh dneh poskrbela za dvojno zmago, eno v smuku in eno v superveleslalomu. Ilka ob vrnitvi domov ni mogla skriti nasmeška in sreče ob dveh zlatih medaljah.

Da je Ilka res pripravljena, je trener Grega Koštomaj spoznal že kmalu na treningih prostega smučanja.

Seveda pa je pri vseh fizičnih in psihičnih pripravah pomembna tudi dobra priprava smuči, tukaj pa pomembno vlogo igra Ilkina mama, Darja Črnko. Ali je za doseganje vrhunskih rezultatov oprema ključna? Odgovarja Črnkova.

Vprašljiv nastop na Zlati lisici

Ali bo Ilka nastopila na Zlati lisici (1. in 2. februar 2019) še ni jasno, saj si tekme datumsko sledijo ena za drugo, vendar pravi, da bodo za domačo tekmo naredili vse kar lahko. Težava nastane pri tem, ker sta tekmi za zlato lisico v petek in soboto, v nedeljo pa je prvi trening za tekmo svetovnega pokala v smuku v švedskem Aareju, v torek pa je super G tekma. “Ker gre za tekmo na domačem terenu, bomo zagotovo naredili vse, da bom lahko nastopila,” je dejala Štuhčeva.

Sicer pa bo Ilka naslednja dva veleslaloma izpustila, saj ostaja osredotočena na hitre discipline in kombinacijo. Te dni ostaja v Mariboru, kjer bo delala s kineziologinjo, nato pa jo čakajo treningi na Pohorju.

Oddaj komentar